Izračunajte prihranek v primeru vgradnje avtoplina

Aktualno

Avtoplin Q Max LPG je dostopen že na 71 bencinskih servisih po vsej Sloveniji in skupno na kar 165 bencinskih servisih Petrol doma in v tujini. Varčnost in prijaznost do okolja sta glavna razloga, da za svoje vozilo izberete avtoplin. Ob upoštevanju cen goriv in razlik v delovanju avtomobila zaradi lastnosti goriv je utekočinjeni naftni plin (Liquefied Petroleum […]

Avtoplin Q Max LPG je dostopen že na 71 bencinskih servisih po vsej Sloveniji in skupno na kar 165 bencinskih servisih Petrol doma in v tujini. Varčnost in prijaznost do okolja sta glavna razloga, da za svoje vozilo izberete avtoplin.

Ob upoštevanju cen goriv in razlik v delovanju avtomobila zaradi lastnosti goriv je utekočinjeni naftni plin (Liquefied Petroleum Gas oz. LPG) do 50 % cenejši od bencina.

Prijazen do okolja

Vozila, ki delujejo na LPG v ozračje ne sproščajo trdnih delcev, njihovi izpusti strupenih plinov pa so nižji od izpustov avtomobilov z bencinskim motorjem.

Izpusti CO2 vozil, ki delujejo na plin so 20 % nižji, kar pripomore k zmanjšanju učinka tople grede. Iz teh razlogov se lahko vozila, ki delujejo na LPG navadno uporabljajo tudi na cestah, za katere veljajo posebna pravila uporabe za zmanjševanje onesnaženja ozračja.

Oglasno sporočilo