Modelno leto 2005

Aktualno

Iz tekočih trakov Škode se ta čas že vozijo fabie modelnega letnika 2005, ki z osveženo zunanjostjo in interierjem v svoje vrste prinašajo nekaj več živahnosti. Pri fabii, ki bo še naprej na voljo v…

Iz tekočih trakov Škode se ta čas že vozijo fabie modelnega letnika 2005, ki z osveženo zunanjostjo in interierjem v svoje vrste prinašajo nekaj več živahnosti. Pri fabii, ki bo še naprej na voljo v kombilimuzinski, limuzinski in karavanski karoserijski različici, se odslej srednji paket opreme namesto comfort imenuje ambiente.

Na zunaj se nova fabia od prejšnjih letnikov razlikuje po spremenjenem sprednjem odbijaču, ki je bolj zaobljen, ima drugačne odprtine za zajem zraka in okrogle meglenke. Čehi so dodelali tudi masko motorja, oblikovali nove pokrove koles in platišča iz lahke litine ter namestili nove zadnje luči. Obogatena je paleta barvnih odtenkov, med katerimi jih je osem s kovinskim sijajem.

Poleg kakovostnejših materialov in večje izbire barv v notranjosti so Čehi namestili tudi nove merilnike, ki so skoraj enaki tistim v drugih sodobnih škodah. Tekstilne prevleke so razen pri različici RS prijaznejše ter sodobnejših vzorcev, fabio pa lahko odslej opremite tudi z nekaj, za ta razred, eksotične opreme. Na doplačilnem spisku tako najdemo ksenonske žaromete s samodejnim uravnavanjem, parkirna tipala in navigacijski sistem. O spremembi motorne palete ne poročajo.