Nova trojka bo zopet navduševala

Aktualno

Spomladi prihodnje leto bo na trge zapeljala nova BMW serija 3, ki bo znova tehnični biser v premium srednjem avtomobilskem razredu. V vseh smereh večji in sodobnejši avto, bo oblikovno dokaj zadržan v primerjavi s…

Spomladi prihodnje leto bo na trge zapeljala nova BMW serija 3, ki bo znova tehnični biser v premium srednjem avtomobilskem razredu. V vseh smereh večji in sodobnejši avto, bo oblikovno dokaj zadržan v primerjavi s serijo sedem. Pri modelu, ki pomeni polovico prodaje znamke BMW, se bavarci pač niso hoteli igrati z usodo.

V vseh smereh večji avto, tudi pod pokrovom

Nova serija tri bo zrasla v vse smeri, v dolžino za 8 (4,55 metra), v širino za tri in v medosje za tri centimetre. Sprva bo na voljo le s šest in osemvaljnimi motorji, začenši z 2,2-litrski vrstnim šestvaljnikom s 170 KM. Sledila bosta ojačana 325i s 210 in 330i s 250 KM. Dizelske vrste pa bosta zapolnila 330d s 215 (prej 204) in 335 d s 272 KM. Slednji premore dva turbinska polnilnika in 650 nevtonmetrov navora. Premierno bo predstavljen jeseni v seriji pet.

Klasična in brezčasno lepa oblika

Glede oblike pa ni kaj zapisati. Serija tri bo znova lep, mišičast in elegantno športne avto, ki bo za marsikoga narejen po meri. Dejstvo, da so se bavarci zadržali pri obliki, pa jim gre šteti le v dobro. S paradnim konjem (vsak drugi prodan BMW je serija tri) se pač ne gre igrati.