Znanilec prihajajočih renaultov

Aktualno

Renault je predstavil koncept štirisedežnega kupeja fluence, ki nakazuje nekatere oblikovalske prijeme prihodnjega roda Renaultovih avtomobilov. Fluence kot tak nikoli ne bo ugledal serijske proizvodnje, vendar bo po napovedih njegova oblika močno vplivala na serijske…

Renault je predstavil koncept štirisedežnega kupeja fluence, ki nakazuje nekatere oblikovalske prijeme prihodnjega roda Renaultovih avtomobilov. Fluence kot tak nikoli ne bo ugledal serijske proizvodnje, vendar bo po napovedih njegova oblika močno vplivala na serijske renaulte v prihodnjih dveh ali treh letih.

Oblika prihajajočih renaultov

Renault fluence je 4,6 metra dolg kupe za štiri potnike, se pravi po velikosti primerljiv z laguno. Njegova oblika nadaljuje najnovejši Renaultov oblikovalski pristop, ki ga je prvi začrtal koncept wind. S svojimi položnim, aerodinamičnim sprednjim delom brez maske hladilnika poudarja velik hišni znak. Zadnje steklo v obliki črke V se nadaljuje tudi v stekleno streho in lepo sklada s položnim vetrobranskim steklom. Fluence je za kar najboljšo lego na cesti obut v platišča iz lahke litine premera 22 palcev.

Enostavna notranjost in inovativen sistem odpiranja prtljažnih vrat

Potniška kabina v redeči barvi se ponaša s preprostimi linijami, vrata pa se odpirajo s pomočjo elektrike. Prav tako je armaturna plošča enostavna in pregledna, podatki pa se prikazujejo na posebnem pomičnem večnamenskem zaslonu, občutljivim na dotik. Prtljažni prostor meri 396 litrov, zapirajo pa ga vrata z inovativnim sistemom odpiranja. Fluenca poganja 3,5-litrski V6 motor z 280 KM, katerega moč se na kolesa prenaša preko šeststopenjskega avtomatskega menjalnika z možnostjo sekvenčnega pretikanja.