Prvi skupni projekt majhnega avtomobila

Aktualno

Toyota Motor in Daihatsu Motor, specialist za majhne avtomobile, sta na japonskem trgu predstavila prvi majhen avtomobil, ki je plod skupnega razvoja teh dveh avtomobilskih tovarn. Imenuje se toyota passo oziroma daihatsu boon. 3,6 metra…

Toyota Motor in Daihatsu Motor, specialist za majhne avtomobile, sta na japonskem trgu predstavila prvi majhen avtomobil, ki je plod skupnega razvoja teh dveh avtomobilskih tovarn. Imenuje se toyota passo oziroma daihatsu boon.

3,6 metra dolg avtomobil z medosno razdaljo 244 cm na japonskem konkurira v segmentu, ki obsega več kot 40 odstotkov celotnega avtomobilskega trga. Za pogon skrbi litrski bencinski motor s povprečno porabo goriva 5,7 litra na sto kilometrov, cena osnovnih modelov pod obema znamkama pa znaša 8.122 ameriških dolarjev brez dajatev in davkov. Načrtovana mesečna prodaja na Japonskem je 7.000 passov in 1.500 boonov, poleg domačega trga pa nameravajo avtomobil prodajati tudi na kitajskem in indijskem ter na južnoameriških in vzhodnoevropskih trgih.