Osvežen prodajni program za letošnjo sezono

Aktualno, Novosti

Podjetje Avto Triglav d.o.o. je predstavilo prodajni program za leto 2004. Najpomembnejša novost je superšportni motocikel RSV 1000R, nadaljevanje superšportnika mille. Sicer pa Aprilia opušča program falco in futura ter daje poudarek športni, naked in…

Podjetje Avto Triglav d.o.o. je predstavilo prodajni program za leto 2004. Najpomembnejša novost je superšportni motocikel RSV 1000R, nadaljevanje superšportnika mille. Sicer pa Aprilia opušča program falco in futura ter daje poudarek športni, naked in enduro paleti, na slednji je caponord letos dobil nekoliko spremenjeno podobo in ABS. Z upadom prodaje 50-kubičnih skuterjev se Aprilia spoprijema z novimi barvnimi kombinacijami, posodablja pa tudi paleto maksi skuterjev. Letos slovenski distributer za Aprilio načrtuje enako prodajo kot lani, točneje 375 motociklov in skuterjev znamke Aprilia.

Apriliin zastavonoša, RSV 1000R factory, stane 4,04 milijona tolarjev

Apriliin letošnji paradni konj je superšportni motocikel RSV 1000R, naslednik uspešne mille. Za pogon skrbi litrski dvovaljnik, motocikel pa je na voljo v dveh različicah, base in factory. Base stane 3,22 milijona tolarjev, factory, ki se ponaša s številnimi dodatnimi žlahtnimi komponentami, vse od vzmetenja znamke Öhlins dalje, pa velja 4,04 milijona tolarjev. Uspešna serija naked motociklov tuono, ki je luč sveta ugledala leta 2002, je letos dobila novo barvno kombinacijo oklepa, litrski RSV mille tuono R pa stane 2,65 milijona tolarjev. Za mlajše motoriste sta na voljo tudi prostorninsko manjši dvotaktni različici, RS 125 tuono za 1,05 milijona tolarjev in RS 50 tuono za 700 tisoč tolarjev. Enak pogonski agregat uporablja tudi petdesetkubični športnik RS 50, ki je v letošnjem letu doživel malenkostne oblikovne spremembe in dobil nekoliko drugačen izpušni sistem, stane pa 715 tisoč tolarjev.

Caponord s protiblokirnim zavornim sistemom

Apriliin litrski potovalni enduro motocikel ETV 1000 caponord je v letošnjem letu doživel malenkostne oblikovne spremembe. Sprednji smerniki sedaj niso več vgrajeni v oklep, ki je zaradi tega lahko vitkejši, najpomembnejša novost pa je protiblokirni zavorni sistem ABS. Z zavornim dodatkom je caponord obarvan v srebrno, brez njega pa v modro barvo, stane pa 2,40 milijona brez oziroma 2,54 milijona tolarjev z ABS. V ponudbi ostaja tudi enovaljni enduro motocikel pegaso I.E. 650 z elektronskim vbrizgom goriva, ki velja 1,57 milijona tolarjev. Petdesetkubično stran palete Apriliinih enduro motociklov zaokroža RX 50 za 630 tisoč tolarjev oziroma v supermoto različici kot MX 50 za 660 tisoč tolarjev.

Serija mini moto za najmlajše

Aprilia je letos predstavila tudi serijo motociklov mini moto za najmlajše, ki jih poganja 50-kubični dvotaktni enovaljnik. Na voljo je v številnih različicah, ki se med seboj razlikujejo po moči motorja, avtomatskim oziroma običajnim menjalnikom, velikosti koles ter vgrajene opreme. V Sloveniji sta na voljo dve različici, mini moto 510 challenge za 400 tisoč tolarjev in mini moto 508 experience za 450 tisoč tolarjev.

Osvežena paleta skuterjev

Moderno oblikovan maksi skuter atlantic je v letošnjem letu na voljo s Piaggiovimi pogonskimi agregati prostornine 125 oziroma 250 kubičnih centimetrov, prav tako pa v ponudbi ostaja tudi atlantic 500, ki stane 1,56 milijona tolarjev. Prostorninsko manjša brata sta na voljo za 900 tisoč oziroma okrogel milijon tolarjev. 250-kubični motor je dobil tudi klasično oblikovan maksi skuter scarabeo, ki zamenjuje lanski model z 200 kubičnimi centimetri. Scarabeo 250 stane 965 tisoč tolarjev, pollitrski scarabeo 500 pa je na voljo za 1,64 milijona tolarjev. Uspešen dvotaktni skuter SR 50 Di-tech je v letošnjem letu deležen svežih barvnih preoblek, cena zanj pa znaša 580 oziroma 585 tisoč tolarjev, odvisno od barvne kombinacije. V ponudbi sta še retro skuter nostalgičnih linij, mojito 50, ki stane 550 tisoč tolarjev ter scarabeo 50 za 460 tisoč tolarjev.