Bogati Kitajci hrepenijo po prestižu

Aktualno

Toyota Motor Corp se s svojo znamko Lexus pripravlja na osvajanje kitajskega trga. V ta namen bodo vzpostavili široko trgovsko mrežo, s tem pa postali tudi prvi japonski izdelovalec avtomobilov s široko zastavljenim trženjem prestižnih…

Toyota Motor Corp se s svojo znamko Lexus pripravlja na osvajanje kitajskega trga. V ta namen bodo vzpostavili široko trgovsko mrežo, s tem pa postali tudi prvi japonski izdelovalec avtomobilov s široko zastavljenim trženjem prestižnih avtomobilov, po katerih je v zadnjem obdobju na kitajskem veliko zanimanja.

V deželi, s katero je trgoval že Marco Polo, je zaradi močnega gospodarskega vzpona vse več bogatih ljudi, ki si želijo prestiža. Z vzpostavitvijo trgovske-servisne mreže, ki bo skrbela za znamko Lexus, želi Toyota do konca tega desetletja svoj tržni delež povečati kar za petkrat, na okrogljih 10 odstotokov. Še letos naj bi odprli centre v nekaterih bogatejših mestih, kot so Beijing, Shanghai and Guangzhou. Zaradi velike negotovosti so napovedi zaenkrat še zelo ohlapne, sprva naj bi na letni ravni prodali od nekaj tisoč do deset tisoč lexusov.