Vseh pet zvezdic

Aktualno

Nova corolla verso je na nedavnih preizkusnih trčenjih Euro NCAP dosegla rezultate, ki so ji zagotovili vseh pet zvezdic. Varnost potnikov je na približno na enaki ravni, kot pri za številko večji limuzini toyoti avensis,…

Nova corolla verso je na nedavnih preizkusnih trčenjih Euro NCAP dosegla rezultate, ki so ji zagotovili vseh pet zvezdic. Varnost potnikov je na približno na enaki ravni, kot pri za številko večji limuzini toyoti avensis, kar corollo verso postavlja na prvo mesto v kompaktnem segmentu.

Po vzoru večjega avensisa ima corolla verso kot prva v tem velikostnem razredu za zaščito voznikovih kolen pod volanom nameščeno 18-litrsko varnostno blazino, ki kar za okoli 40 odstotkov zmanjša obremenitve kolen v primeru fronrtalnega naleta. Kolenska varnostna blazina je le ena od devetih, ki delujejo skupaj z različnimi tipali, nameščenimi za sprednji odbijač in v voznikovem sedežu, ki določajo stopnjo napihnjenosti sprednjih blazin v primeru trka. Veliko zaslug za varnost ima zelo trdna potniška kletka s posameznimi deli, ki absorbirajo energijo pri naletu. Kot prva v segmentu ima corolla verso pri najbogatejši opremi na nosu nameščeno tudi kamero, ki vozniku posreduje sliko dogajanja pred vozilom v nepreglednih ovinkih.

Več o corolli verso