Ženski »Flower power«

Aktualno

Če boste imeli srečo, boste na cesti doživeli prijetno presenečenje. Lahko se namreč zgodi, da srečate prikupni dekleti srednjih let, ki sta se odločili za potep po stari celini. Pa ne s kakršnim koli prevoznim…

Če boste imeli srečo, boste na cesti doživeli prijetno presenečenje. Lahko se namreč zgodi, da srečate prikupni dekleti srednjih let, ki sta se odločili za potep po stari celini. Pa ne s kakršnim koli prevoznim sredstvom, temveč s pravim konceptnim Volvom YCC, ki je nastal pod njihovim vodstvom. Da, tudi ženske znajo!

Turneja ima en sam cilj, predstaviti zanimiv in delujoč prototip, ki se lahko pohvali s številnimi zanimivimi domislicami. Pogum za podvig sta zbrali dve članici razvojnega tima, ki ga sicer sestavlja devet pripadnic nežnejšega spola. Njihovo od moškega drugačno razmišljanje je ustvarilo uporaben in hkrati dovolj športne avtomobil, ki je v mnogih pogledih samosvoj in zaradi tega izjemno zanimiv. Zaobljene linije so se umaknile izrazitim robovom karoserije, kar omogoča dobro preglednost pri parkiranju. Praktičnost v potniški kabini kar ni videti konca, ročica šeststopenjskega menjalnika in ročna zavora sta nameščeni na sredinski konzoli, kar je sprostilo prostor za številne predale, ki bi jih bili veseli predvsem otroci. Umazanih rok in polomljenih nohtov si seveda ne želi nihče, zato odpiranje pokrova motorja ni več potrebno. Nadzor namreč izvaja računalnik in po potrebi lastnika obvesti o potrebnem obisku na servisu. Ročno je potrebno naliti le tekočino za pranje stekel, odprtina pa se nahaja zraven tiste za gorivo. Volca YCC poganja petvaljni bencinski motor s 158 kW/215 KM, ki se izkaže predvsem z varčnostjo, ob kratkotrajnem ustavljanjem se na primer sam ugaša in prižiga. Kdaj bomo lahko YCC tudi kupili? V taki obliki nikoli, bodo pa pri Volvu zagotovo uporabili kakšno od »ženskih« domislic, ki se jih resnici na ljubo ne bi branili niti moški.

Več o tem