Petdeset let giuliette

Aktualno, Zanimivosti

Tovarna Alfa Romeo je v prestolnici Lombardije organizirala številne prireditve ob petdeseti obletnici giuliette sprint. Živečo ikono, ki sega daleč v Alfino preteklost, štejemo med prve GT-je ali vznemirljive gran turisme. Najbolj odmevna bo zagotovo…

Tovarna Alfa Romeo je v prestolnici Lombardije organizirala številne prireditve ob petdeseti obletnici giuliette sprint. Živečo ikono, ki sega daleč v Alfino preteklost, štejemo med prve GT-je ali vznemirljive gran turisme. Najbolj odmevna bo zagotovo tradicionalna dirka z mednarodno udeležbo na dirkališču v Monzi, hkrati pa so organizatorji pripravili tudi številne razstave in kulturne prireditve.

Giuliettine korenine najdemo tudi pri novi alfi GT, ki združuje podobno zmes tehnologije in stila, ki je tako značilna za italijanske avtomobile. Da duh legende ne živi le v muzejih, govori raziskava, ki je razkrila, da se kar 70 odstotkov vseh giuliett sprint, izdelanih med letoma 1954 in 1965 še vedno vozi po cestah. Poleg večjih prireditev si bodo lahko obiskovalci od 15.maja do 20. junija na milanskih ulicah ogledovali tudi druge alfine stvaritve, med njimi konceptno vozilo kamal in vznemirljivo alfo 8C competizione, ki z osemvaljnim motorjem stopa po sledeh dirkalnih in športnih avtomobilov iz tridesetih in štiridesetih let. Hkrati z Giuliettinim praznikom pa Alfa Romeo letos proslavlja tudi 94-letnico svojega obstoja.