Žrebec v dirkalni preobleki

Aktualno

Ford je v New Yorku razkril koncept dirkalnega mustanga z oznako GT-R. Avtomobil bi v prihodnosti z manjšimi predelavami lahko tekmoval v večini ameriških prvenstev, ponaša pa se s precej sestavnimi elementi, vzetimi s Fordovih…

Ford je v New Yorku razkril koncept dirkalnega mustanga z oznako GT-R. Avtomobil bi v prihodnosti z manjšimi predelavami lahko tekmoval v večini ameriških prvenstev, ponaša pa se s precej sestavnimi elementi, vzetimi s Fordovih polic z dirkalnimi deli.

Za začetek 440, lahko pa tudi preko 500 KM

Pod motornim pokrovom mustanga GT-R se vrti Fordov dirkalni motor ‘cammer’ s 440 KM. Pod določenimi pogoji in ob spoštovanju pravil je iz njega mogoče iztisniti tudi več kot 500 KM, lani je na primer na 24-urni vzdržljivostni v Daytoni zmagal dirkalni prototip focusa, v katerem je ta motor razvil 505 KM.

 

Poklon obletnici in tradiciji

J. Mays, podpredsednik Forda, pravi: »Mustang GT-R se ponaša z najmodernejšo dirkalno tehnologijo, obenem pa je pomemben poklon ob 40. obletnici tega avtomobila.« Mustang GT-R je obarvan v posebno oranžno barvo, v kakršno je bil odet tudi legendarni mustang boss 302 iz leta 1970, ki je tega leta sodeloval na dirki Trans-Am.