Dustin Hoffman v spotu za A6

Aktualno, Zanimivosti

Avtomobilske tovarne vlagajo gromozanska sredstva v promocijo novih avtomobilov. Za novega audija A6 so tako posneli televizijski spot, v katerem nastopa oskarjevec Dustin Hoffman, stal pa je kar okoli sedem milijonov evrov. Hoffman tokrat igra…

Avtomobilske tovarne vlagajo gromozanska sredstva v promocijo novih avtomobilov. Za novega audija A6 so tako posneli televizijski spot, v katerem nastopa oskarjevec Dustin Hoffman, stal pa je kar okoli sedem milijonov evrov.

Hoffman tokrat igra v podobni vlogi in na originalni lokaciji, kot v leta 1967 posneti Romanci, le da tokrat v kraju La Verne blizu Los Angelesa skuša preprečiti poroko svoji filmski hčeri, ki naj bi se odločila za napačnega mladeniča. To mu tudi uspe, nato pa oba zbežita s čim drugim kot z novim audijem. Moto spota je »živeti po svojih pravilih«, zrežiral pa ga je znameniti Michael Bay, odgovoren za filme, kot sta Pearl Harbor in Armageddon. Snemanje je trajalo vsega tri dni, A6 pa so na pomoč priskočili helikopterji in hiter vlak. Celotna kampanja skupaj s tiskanimi mediji bo Audija olajšala za 15 milijonov evrov, v Ingolstadtu pa so ponosni na dejstvo, da je Hoffman dolslej vse podobne ponudbe kratko malo zavrnil. Njegov edini pogoj: spota ne smejo predvajati v njegovi domovini. Kako široka je ta opredelitev, ni znano.