Kaj se obeta v Ženevi

Aktualno

Med številnimi zanimivimi rečmi bomo ob Ženevskem jezeru videli tudi prvo javno predstavitev težko pričakovanega peugeota 407 v karavanski različici SW, ob njem pa bo na ogled tudi limuzina, zaenkrat še v obliki konceptnega vozila….

Med številnimi zanimivimi rečmi bomo ob Ženevskem jezeru videli tudi prvo javno predstavitev težko pričakovanega peugeota 407 v karavanski različici SW, ob njem pa bo na ogled tudi limuzina, zaenkrat še v obliki konceptnega vozila. Nekoliko presenetljiva je novica, da bodo na Kitajskem priljubljenega 307 izdelovali tudi z limuzinskim zadkom.

Štirivratnega peugeota 407 so pristojni napovedovali že oktobra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Obljub so se kot kaže držali, rezultat pa je dirkalno konceptno vozilo »silhouette«, z limuzinskim zadkom, ki ga bomo v praktično enaki obliki (ne tako okrašeno seveda) srečevali tudi zares.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali še druge novosti, ki jih je francoska tovarna predstavila v zadnji četrtini lanskega leta. Mednje sodijo 307 CC, 307 s 136-konjskim HDi motorjem in 1.4-litrskim ET3 bencinskim motorjem, ki poganja tudi manjšega 206. Slednji kljub letom zelo uspešno nastopa na trgu, leta 2001 in 2002 je bil najbolje prodajan avtomobil v Evropi, lani pa je pristal na odličnem drugem mestu. Med prvih deset se je lani na šesto mesto s 570.000 primerki uvrstil tudi 307. Na razstavnem prostoru se bo bohotil tudi letošnji rally dirkalnik 307 WRC, ki ga bo krmilil dvakratni šampijon (2000 in 2002) Marcus Grönholm.