V Sloveniji uspešno leto 2010

Aktualno

Opel je leto 2010 zaključil v velikem slogu in v decembru povedel po številu registracij med vsemi znamkami na slovenskem avtomobilskem trgu. Največ registriranih vozil med modeli vseh avtomobilskih znamk v decembru pa je zabeležila…

Opel je leto 2010 zaključil v velikem slogu in v decembru povedel po številu registracij med vsemi znamkami na slovenskem avtomobilskem trgu. Največ registriranih vozil med modeli vseh avtomobilskih znamk v decembru pa je zabeležila corsa. V primerjavi s preteklim letom je Opel povečal tržni delež za 0.48 odstotne točke in tako ostaja tretja najbolj prodajana avtomobilska znamka. Novi modeli, kot so insignia, astra in meriva uspešno predstavljajo nove smernice blagovne znamke Opel na trgu osebnih vozil in utrjujejo prodajo, saj se je tržni delež Opla na trgu osebnih vozil v letu 2010 povečal za 0.63 odstotne točke glede na podatke za enako obdobje lanskega leta.

Med najodličnejšimi prodajnimi modeli Opla ostaja tudi v letu 2010 insignia. Še vedno navdušuje s svojo obliko in dinamičnostjo, kot tudi ponudbo napredne tehnologije. V tem letnem času je še posebej priljubljena različica s štirikolesnim pogonom, ki je dostopna tako z bencinskimi kot tudi dizelskimi motorji. Ortopedski AGR sedeži, ki so dobili priznanje neodvisnega združenja nemških strokovnjakov za ergonomijo Aktion Gesunder Rücken e.V. (Pobuda za zdrave hrbte), so sedaj dostopni že v štirih barvnih kombinacijah, ki pa jih dopolnjujejo tudi nove barve karoserije, kot je modna mahagonij kovinska barva. Insignija je po mnenju zastopnika prepričala voznike s svojo odzivnostjo in izborom opreme ter ostaja v Sloveniji tako tudi v letu 2010 najbolj prodajan avtomobil v svojem segmentu. To je tudi drugo leto zapored, ko je insignia prva v svojem segmentu, z 20,93% tržnim deležem in 730 registriranimi vozili.

Corsa se v letu 2010 lahko pohvali predvsem z dodano serijsko varnostno opremo, kot je ESP sistem, in  novimi motorji, ki imajo znatno zmanjšane emisije. Motor 1.3 ecoFLEX  doseže največjo moč 70 kW (95 KM) in izpusti v ozračje v povprečju le 98 g CO2 na km, ob za kar 27 odstotkov večji moči. Prav tako je Opel Corsa sedaj dostopna s Start&Stop sistemom, ki omogoča še bolj ekonomično vožnjo. Ravno corsa pa je v decembru navdušila največ slovenskih kupcev, na letni ravni pa je končala na četrtem mestu v segmentu (1513 vozil / 7,56% segmentni tržni delež).

Uspešno predstavitev in prodajo predhodnice nadaljuje v letu 2010 popolnoma nova astra, ki je v segment kompaktnih vozil vnesla svežino s svojim dizajnom in tudi dostopnimi tehnologijami, ki so bile večinoma značilne za višje segmente. Astra prevzema trend insignie z visokim deležem opremljenosti vozil s prilagodljivimi AFL žarometi, ki s samodejnim prilagajanjem devetih načinov osvetlitve vozniku zagotavljajo boljšo vidljivost za večjo varnost. Glede na skupno število prodanih vozil zaseda astra tretje mesto v svojem segmentu (1999 vozil / 11,38% segmentni tržni delež). Z letošnjim letom pa se petvratni različici pridružuje tudi sports tourer, ki v svoji obliki ohranja koncept športnosti in hkrati praktičnosti s številnimi novostmi, kot je FlexFold sistem poklopa zadnjih sedežev.

Nova meriva se je slovenskemu trgu predstavila poleti 2010. Z vrati FlexDoors, ki imajo tečaje zadnjih vrat na zadnjem stebričku, je meriva prva v svojem segmentu odprla novo razsežnost dostopa do zadnjih sedežev. Vrata FlexDoors olajšajo vstop in izstop, ustvarijo varno območje za otroke in tudi izboljšajo ergonomijo oblike avtomobila.  Meriva s sistemi FlexSpace, FlexRail in FlexFix ponuja priročnost in funkcionalnost, ki jo potrebujete vsak dan in dviguje vsestranskost na raven, ki do sedaj ni bila značilna za ta razred. Meriva je kot celoten avtomobil nagrajena s priznanjem za ergonomijo neodvisnega združenja nemških strokovnjakov za ergonomijo Aktion Gesunder Rücken e.V. (Pobuda za zdrave hrbte), poleg tega pa je prejela nagrado za najboljši dizajn leta 2010 nemške revije Auto Bild ter tudi nagrado Zlati volan 2010. Trenutno meriva v svojem segmentu, kjer tekmuje tudi z zafiro, na letni ravni zaseda peto mesto (zafira šesto), skupna prodaja obeh vozil – Opel merive in zafire –  pa v segmentu enoprostorcev uvršča na prvo mesto.

Blagovna znamka Opel je leto 2010 zaključila s 615 več prodanimi vozili kot leto 2009, kar zastopnika teh nemških vozil navdaja z optimizmom. V leto 2011 vstopajo energično in z odličnimi produkti, ki jih bodo še dopolnili z novimi modeli, kot je pravkar predstavljena nova astra sports tourer ter prenovljenima corso in antaro.