Italijanska športnica s 328 KM

Aktualno

Londonska tunerska hiša Autodelta je predstavila svojo najnovejšo in najmočnejšo stvaritev doslej. To je autodelta alfa romeo 147 GTA 3,7 V6, še bolj dodelana različica pregrešne italijanske športnice. 3,7-litrski V6 razvije 328 KM Autodeltini inženirji…

Londonska tunerska hiša Autodelta je predstavila svojo najnovejšo in najmočnejšo stvaritev doslej. To je autodelta alfa romeo 147 GTA 3,7 V6, še bolj dodelana različica pregrešne italijanske športnice.

3,7-litrski V6 razvije 328 KM

Autodeltini inženirji so serijskemu 3,2-litrskemu šestvaljnemu V6 motorju povečali gibno prostornino na 3.750 kubičnih centimetrov in iz njega iztisnili 328 KM pri 7.300 vrtljaj na minuto. Predelan motor se ponaša tudi z nekaterimi Ferrarijevimi deli, največji navor znaša 353 Nm pri 4.700 vrtljajih, zavrti pa se vse do številke osem tisoč. Največja hitrost znaša nekaj čez 280 kilometrov na uro.

Tudi nekaj oblikovnih sprememb

Večja moč se na cesto prenaša preko močnejše sklopke, sprednji diferencial pa je zaradi čim boljšega prenosa moči na cesto opremljen z delno zaporo. Edinstvena platišča merijo v premeru 18 palcev, obuta pa so v pnevmatike dimenzij 225/40. Dodelano vzmetenje ima tudi nekoliko drugačno geometrijo, kar še izboljša lego na cesti. Prav tako so pri Autodelti pritaknili nekaj stilističnih dodatkov, kot sta na primer drugačen pokrov motorja s hladilnimi režami in spremenjena oblika zadnjega odbijača.