Drugič letos

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Avto klub Lamko je v letošnjem letu že drugič zapored uspešno izvedel tečaj spoznavanja dirk, katerega se je udeležilo pet tečajnikov. V petek, 30. junija se je pričel ob deseti uri na dolenjskem dirkališču Mobikrog…

Avto klub Lamko je v letošnjem letu že drugič zapored uspešno izvedel tečaj spoznavanja dirk, katerega se je udeležilo pet tečajnikov. V petek, 30. junija se je pričel ob deseti uri na dolenjskem dirkališču Mobikrog pri Cerkljah ob Krki. Zadovoljni tečajniki niso našli slabe besede za tečaj, med njimi se je znašla tudi mlada voznica Špela Fabijan, ki tekmuje z Renaultom Cliom RS v državnem prvenstvu SPTA.

Že ob prihodu so si tačajniki lahko ogledali trening Aleša Bužge ter Zdenkota Robide. Prvi je na Mobikrog po dolgem času pripeljal svojo Opel Astro, ki jo sicer prodaja ter jo želel predvsem malo preizkusiti. Robida pa je s VW Beetlom le nabiral dirkaške kilometre ter obenem preizkusil svoj novi zračnik. Darko Dubarič je najprej vse prisotne povabil v učilnico, kjer se je pričel teoretični del. Mnogim se morda zdi teorija dolgočasna, pa vendarle ni. Na zanimiv način so bile predstavljene vse zastave, idealne linije v specifičnih zavojih, prehitevalna tehnika ter obnašanje na stezi. Nato je sledil čas za dirkanje!

Seicente so ogreli že inštruktorji Aleš Bužga, Zdenko Robida, Janez Milavec in Drago Božič. V prvem delu praktičnega dela so se tečajniki pet krogov peljali kot sopotniki, kjer so jim inštruktorji podrobno razložili idealno linijo ter zaviralne točke na dolenjskem dirkališču. Sledila je menjava sedežev in tečajniki so imeli prvič priložnost pokazati kaj so se naučili v dopoldanskem delu. Najzahtevnejša zavoja sta zagotovo bila rahel desni zavoj po »slavoloku zmage«, ki hitro preide v levega ter zadnja zanka, kjer je potrebna velika hitrost za vstop na štartno-ciljno ravnino. Po vožnjah je sledilo posvetovanje z inštruktorji.

Prišel je čas za malico. Slasten golaž, ki ga je pripravila gostilna pri Križaju, so pohvalili vsi navzoči. Kljub temu, da se po slastnem obroku prileže počitek je bilo potrebno odvozit še zadnji del tečaja. Tečajniki so imeli še enkrat možnost preizkusiti svoje sposobnosti ter predvsem svoje na novo pridobljeno znanje. Ob zaključku je vsakdo prejel priznanje za izvršen tečaj.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine