Prvi Renaultov SUV

Aktualno

Neuradne fotografije skrivnega Renaultovega prototipa potrjujejo, da ta francoska avtomobilska tovarna pripravlja srednje velik SUV, ki naj bi na trg prišel v letu 2006. Avtomobil trenutno opravlja testne vožnje nekje na jugu Francije.   Testni…

Neuradne fotografije skrivnega Renaultovega prototipa potrjujejo, da ta francoska avtomobilska tovarna pripravlja srednje velik SUV, ki naj bi na trg prišel v letu 2006. Avtomobil trenutno opravlja testne vožnje nekje na jugu Francije.

 

Testni avtomobil je podoben karavanski različici lagune prejšnje generacije, se pravi podoben koncept kot pri volvu XC70 in audiju allroad. Natančnejši pogled razkrije kratek zadnji previs, naprej pomaknjeno zadnjo os, večjo oddaljenost avtomobila od tal in seveda večja kolesa. Vse skupaj namiguje na srednje velik SUV, kot so na primer toyota RAV4, land rover freelander, honda CR-V ali hyundai santa fe.

 

Nissanova tehnika

 

Oblika prototipa skoraj sigurno ni dokončna, zato pa so glavne mere, kot so na primer dolžina, višina, širina medosna razdalja, sprednji in zadnji previs ter položaj hladilnika najbrž že zelo blizu končni različici. Renault razvija novi avtomobil skupaj z Nissanom, ki ima veliko izkušenj pri avtomobilih s pogonom na vsa štiri kolesa. Tako lahko pričakujemo, da bo Renaultov SUV uporabljal menjalnik, vzmetenje in zavore iz x-traila. O motorjih ni še nič znanega, verjetno pa bodo za pogon skrbeli turbodizelski štirivaljniki nove generacije z močjo med 130 in 150 KM.