V ZDA rekordno

Aktualno

Pri porscheju imajo veliko razlogov za veselje, saj je prodaja oktobra glede na prejšnji mesec narasla kar za 85 odstotkov. Največ zaslug pri tem ima cayenne, ki predstavlja kar polovico izkupička prodanih porschejev. Vzpodbudne rezultate…

Pri porscheju imajo veliko razlogov za veselje, saj je prodaja oktobra glede na prejšnji mesec narasla kar za 85 odstotkov. Največ zaslug pri tem ima cayenne, ki predstavlja kar polovico izkupička prodanih porschejev. Vzpodbudne rezultate beležijo tudi ostale nemške prestižne znamke.

 

Pri nemškem proizvajalcu športnih avtomobilov so tako s 2790 prodanimi enotami v enem mesecu v ZDA dosegli najboljšo prodajo vseh časov. Veliko povpraševanje pa ni usmerjeno le k cayennu (prodanih je bilo 1341 enot), temveč tudi k drugim modelom, med najbolj zaželene sodita kabrioletski različici carrere 4S in porscheja 911 turbo.

 

Prstov pa si ne manejo le pri Porscheju, saj porast naročil beležijo tudi ostale prestižne nemške znamke. Mercedes-Benz je oktobra prodal za dobra dva odstotka več in tako pristal na 19.273 enotah. Še bolje se je odrezal BMW, ki je s 22.685 enotami zabeležil 15,5-odstotno rast, pri Volkswagnu pa s 5,4 odstotnim padcem (23.787 enot) ne morejo biti zadovoljni, zato v prihodnje stavijo predvsem na luksuzni razred. Poleg touarega sedaj ponujajo tudi prestižno limuzino phaetona in sicer po zelo konkurenčni ceni 55.258 evrov, ki je kar za okoli 18.092 evrov nižja kot doma v Nemčiji. Negodovanja tam seveda ne manjka.