Športnik s šibkim srcem

Testi

Peugeot je z modelom jet force začel pisati novo poglavje med športnimi skuterji večjih prostornin. Privlačne oblikovne poteze pod seboj skrivajo trden aluminijast okvir z zelo dobro geometrijo vpetja koles, kar posledično pomeni dobro lego…

Peugeot je z modelom jet force začel pisati novo poglavje med športnimi skuterji večjih prostornin. Privlačne oblikovne poteze pod seboj skrivajo trden aluminijast okvir z zelo dobro geometrijo vpetja koles, kar posledično pomeni dobro lego na cesti. Jet force je tudi eden izmed najdražjih skuterjev v svojem segmentu. Če bi bil pogonski agregat prepričljivejši in bi lahko izkoristil tehnični potencial ostalih komponent, bi bila tudi cena sprejemljivejša.

 

Pogonski agregat jet forceu ni v ponos

 

Peugeota jet force 125 EFI poganja štiritakten enovaljni motor s 125 kubičnimi centimetri delovne prostornine, ki se napaja preko neposrednega vbrizga goriva EFI. Na papirju največja moč 12,5 KM ne zadostuje ravno za dih jemajoče zmogljivosti; največja hitrost znaša nekaj nad sto kilometrov na uro. Poleg tega pa je tudi povezava z ročico za plin premalo linearna. To je še posebej neprijetno pri izhodih iz ovinkov, saj je razmeroma težko določiti ravno pravšen zasuk ročice za plin in skuter s plinom pobrati iz zavoja. Poleg tega je pogonski agregat tudi precej glasen.

 

Ostala tehnika prekaša motorne zmogljivosti

 

Prava škoda, da se inženirji niso bolj potrudili pri dodelavi pogonskega agregata, saj je ostala tehnika na mnogo višji ravni. Aluminijast okvir DPF (Direct Perimetric Frame) je izjemno čvrst, ob enaki teži precej trdnejši od običajnega cevnega okvirja. Kot zelo soliden se je izkazal že v 50-kubičnem jet forceu, v 125-kubični različici je tudi več kot dorasel zmogljivostim motorja, svojo pravo vrednost pa bo verjetno pokazal šele v jet forceu s prisilno polnjenim pogonskim agregatom z okoli 20 KM.

 

Zadnja nihajna roka je vpeta v središče okvirja

 

Peugeot jet force je opremljen tudi s protiblokirnim zavornim sistemom ABS, poleg hišnega elystarja eden izmed redkih skuterjev te prostornine. Zaviranje je tako dovolj učinkovito in povsem doraslo zmogljivostim. Pohvaliti velja tudi vzmetenje. Zadnja nihajna roka je namreč čvrsto (po vzoru motociklov in ne skuterjev) vpeta v samo središče okvirja, kar pomeni malo pozibavanja zadnjega dela in s tem povezano dobro lego na cesti, obenem pa je tudi požiranje cestnih neravnin razmeroma dobro. Vsekakor je Peugeotovim inženirjem skupaj s klasičnimi sprednjimi teleskopskimi vilicami uspel dober kompromis med lego na cesti in udobjem.

 

Športna oblika s prednostmi in pomanjkljivostmi

 

Oblika je znana že z manjšega brata, kar pomeni privlačen in v podrobnostih dodelan skuter. Zašiljen sprednji del krasita dva velika trikotna žarometa, bočno linijo zaznamuje visok okvir in med voznikove noge nameščen rezervoar za gorivo. Vitek zadek je zopet ostro zašiljen, oblikovno pa ga zaokroža spojler. Tudi položaj voznika je enako športen, čelni veter pa malenkostno ublaži vetrobran na krmilu. Za višjerasle je krmilo nasajeno prenizko, prav tako pa je  skromno odmerjen tudi prtljažni prostor pod sedežem.

 

S ceno več kot milijon tolarjev je predrag

 

Tako je tudi pri peugeotu jet force 125 EFI splošen vtis podoben kot pri 50-kubični različici. Tehnično je skuter v samem vrhu,  razočara pa neprepričljiv pogonski agregat, ki nikakor ne izkoristi potenciala ostale tehnike. V minus mu lahko štejemo tudi ceno, saj Peugeotovi trgovci zanj zahtevajo 1,04 milijona tolarjev. Kljub oblikovni privlačnosti in tehnični dovršenosti okvirja, vpetja in zavor, je to vseeno precej več od konkurence.

 

Foto: Miloš Milač