Osveženi poglavar

Aktualno

Jeep cherokee se v modelnem letu 2005 ponaša z osveženo zunanjostjo, posodobljeno potniško kabino in z dodelanim 2,8-litrskim turbodizlom. Zaradi prilagodljive geometrije lopatic turbinskega polnilnika je največja moč 2,8-litrskega dizelskega motorja s 148 KM narasla…

Jeep cherokee se v modelnem letu 2005 ponaša z osveženo zunanjostjo, posodobljeno potniško kabino in z dodelanim 2,8-litrskim turbodizlom.

Zaradi prilagodljive geometrije lopatic turbinskega polnilnika je največja moč 2,8-litrskega dizelskega motorja s 148 KM narasla na 161 KM pri 3.800 vrtljajih, navor pa znaša 400 Nm pri 1.800 vrtljajih na minuto. Moč se na vsa štiri kolesa prenaša preko šeststopenjskega ročnega ali petstopenjskega avtomatskega menjalnika. Znižala se je tudi emisija škodljivih plinov, pospešek do 100 km/h traja 12,8 sekunde (12,2 sekunde z avtomatskim menjalnikom), največja hitrost pa znaša 174 km/h. Na voljo sta tudi dva znana bencinska motorja, štirivaljnik s prostornino 2,4 oziroma šestvaljni V6 prostornine 3,7 litra.

Spremembe zunanjosti so vidne predvsem na sprednjem delu, kjer obsegajo novo sprednjo masko z vgrajenimi lučmi za meglo. V potniški kabini so nameščeni udobnejši sedeži, zadnji sedeži je mogoče sklopiti v bolj vodoraven položaj, stikala za pomik stekel pa so zaradi izboljšanja ergonomije sedaj nameščena na sredinsko konzolo.