Pravočasno za poletno sezono

Aktualno, Novosti

Le nekaj mesecev za začetkom prodaje novega 911 so pri Porscheju predstavili tudi različico cabrio (tip 997), ki bo kupcem na voljo aprila, torej ravno pravočasno za prihodnjo poletno sezono. Novinec, ki prihaja na trg…

Le nekaj mesecev za začetkom prodaje novega 911 so pri Porscheju predstavili tudi različico cabrio (tip 997), ki bo kupcem na voljo aprila, torej ravno pravočasno za prihodnjo poletno sezono. Novinec, ki prihaja na trg sedem let po predstavitvi predhodnika carrere cabrio, bo tako kot coupe na voljo v običajni različici in zmogljivejši različici S.

Prvo bo poganjal 3.6-litrski boxerski motor s 325 KM, druga pa bo voznike razvajala s 355 KM, ki jih razvije 3.8-litrski agregat. Cabrio je zaradi posebnih ojačitev, ki zagotavljajo stabilnost in togost karoserije, pridobil 85 kg dodatne teže, kar vpliva na za las slabše zmogljivosti (pospeški 5,2 s namesto 5 s oziroma 4.9 namesto 4.8 s), čeprav končna hitrost 285 oziroma 293 km/h ostaja nespremenjena. Tako kot pri predhodniku celoten postopek zlaganja platnene strehe traja dvajset sekund, medtem pa se 911 lahko pelje do 50 km/h. V primerjavi z osnovnim coupejem bo cabrio za okroglih 10.000 evrov dražji, kar je toliko, kot velja coupe S. Odprta različica S bo denarnice kupcev olajšala za 95.000 evrov.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine