"Kompaktnih" 235 konjskih sil

Aktualno

Toyota je na avtomobilskem salonu v Essnu predstavila doslej najzmogljivejšo corollo s 235 konjskimi silami. Corollo TS compressor tako kot model TS poganja 1.8-litrski VVTL-i TS bencinski motor, vendar tokrat s turbinskim polnilnikom, kar zadostuje…

Toyota je na avtomobilskem salonu v Essnu predstavila doslej najzmogljivejšo corollo s 235 konjskimi silami. Corollo TS compressor tako kot model TS poganja 1.8-litrski VVTL-i TS bencinski motor, vendar tokrat s turbinskim polnilnikom, kar zadostuje za 235 km/h končne hitrosti in pospeške v višini 7,2 s.

V primerjavi z doslej najzmogljivejši corollo TS s 192 KM ima dodelan agregat tudi več navora, iz 160 Nm so ga povečali na 250 Nm. Novinka se od serijskega modela optično loči po zaslugi 17-palčnih aluminijastih koles s pnevmatikami dimenzij 215/45, novega sprednjega ter strešnega spojlerja, v notranjosti pa le po športnem volanu, prestavni ročici in ročici ročne zavore. Tehnične spremembe zajemajo še športno utrjeno podvozje, večje sprednje zavorne diske in nov izpušni sistem. Vse našteto bo nekoliko kasneje na voljo za naknadno vgradnjo v obstoječe corolle TS.


Sorodne vsebine