Prijeten, a cenovno manj konkurenčen dizel

Mazda, Testi

Mazdina paleta trojke, razširjena tudi z elegantno štirivratno limuzinsko različico, je v kombinaciji s prijetnim turbodizlom pod motornim pokrovom izjemno posrečena kombinacija. Vendar mazda3 z dizelskim motorjem ni več tako cenovno privlačna kot bencinska izbira,…

Mazdina paleta trojke, razširjena tudi z elegantno štirivratno limuzinsko različico, je v kombinaciji s prijetnim turbodizlom pod motornim pokrovom izjemno posrečena kombinacija. Vendar mazda3 z dizelskim motorjem ni več tako cenovno privlačna kot bencinska izbira, pa tudi (dizelska) konkurenca za ta denar že precej bolj številna. Na vzporednem testu smo preizkusili mazdo3 v obeh karoserijskih izvedbah.

Oblika ni le stvar zadka

Zunanji obliki petvratne mazde3 sport in limuzinske mazde3 s štirimi vrati se na prvi pogled razlikujeta le v drugačnem, 7 cm daljšem zadnjem delu v štirivratni različici. Različica sport se ponaša z značilno dolgim, že skoraj kombijevskim zadkom, pri štirivratni izvedbi pa se linija strehe nadaljuje v bolj položno zadnje steklo in limuzinski zadnji del avta. A obe mazdi3 se razlikujeta tudi na sprednjem delu. V osnovi enake poteze sprednje maske so pri različici sport izraziteje športno poudarjene, medtem ko je štirivratna mazda3 bolj družinsko umirjena. Pri slednji so drugačni tudi sprednji žarometi, ki so oblikovno bližje mazdi6 kot mazdi3 sport.

TE je pri limuzini osnovna, pri modelu sport druga stopnja opreme

V kabini obeh avtomobilov prepričajo udobni in s prostorom radodarni sprednji sedeži, pregledna in kvalitetna armaturna plošča ter ugoden položaj za volanom. Obe mazdi3 sta bili opremljeni s paketom opreme TE, ki pri limuzinski različici predstavlja osnovno izbiro. Tudi na zadnjih sedežih je dovolj prostora za noge, medtem ko je mazda3 s štirimi vrati zaradi padajoče strehe manj radodarna s prostorom za glave. Razlika v velikosti prtljažnega prostora je 113 litrov v korist limuzinske različice, kjer meri 413 litrov (sport 300 litrov). Po drugi strani je odprtina za nalaganje prtljage precej manjša kot v izvedbi sport, vrata pa so brez pravega oprimka za odpiranje in zapiranje, kar v najboljšem primeru pomeni samo umazane prste, lahko pa celo tudi kakšen zalomljen noht.

1,6-litrski turbodizel prija obema

Pod motornim pokrovom testnih mazd3 se je tokrat vrtel 1,6-litrski turbodizel, ki ga je Ford (v lasti ima 33,4 % Mazde) razvil v sodelovanju s koncernom PSA. V mazdi3 se ne glede na obliko karoserije odlično znajde, njegova moč 109 KM pri 4.000 vrt. in največji navor 245 Nm pri 1.750 vrt/min. v različici sport zadostujeta za največjo hitrost 182 km/h in pospešek do 100 km/h v 11,5 sekunde. Štirivratna mazda3 je za 3 km/h hitrejša in 0,2 sekundi poskočnejša, kar gre pripisati 20 kg nižji teži in boljši aerodinamiki.

Vozne lastnosti so pri obeh karoserijskih različicah enako solidne

Prestavna razmerja petstopenjskega ročnega menjalnika so namreč v obeh modelih enaka, preračunana so za dinamično vožnjo, zmogljivosti tako motorizirane mazde pa so zaradi značilne prožnosti turbodizla po občutku še boljše kot to obljubljajo številke. Lega na cesti je solidna, avtomobil pa zahvaljujoč natančnemu volanu in dovolj čvrstemu podvozju zvesto drži želeno smer. Vzmetenje tudi učinkovito blaži cestne neravnine, med vožnjo pa, poleg slabše preglednosti (manjša zadnja stranska stekla in daljši zadek) štirivratne mazde, med avtomobiloma praktično ni razlik. Poraba goriva je na testu znašala 6,7 litra plinskega olja na sto kilometrov.

Turbodizel se v mazdi3 previsoko ceni

Mazda3 sport CD110 TE stane 4,47 milijona tolarjev, štirivratna mazda3 pa je slabih 50 tisočakov dražja. Razlika v ceni med karoserijskima različicama ni bistvena, zato je izbira za eno ali drugo možnost stvar osebnega okusa, potreb in odločitve. Razlika v ceni pa je prevelika pri izbiri motorja, turbodizelska mazda3 je namreč kar za dobrega pol milijona tolarjev dražja od primerljive bencinske (1,6i 105 KM) izbire. Kljub okoli dva litra nižji porabi dizelskega stroja in večji prožnosti, ga ne moremo označiti za racionalen nakup.

Foto: Miloš Milač