Naslednika celice in MR2 že v razvoju

Aktualno

Po poročanju nemškega časnika Auto Strasenverkehr naj bi pri Toyoti potekal intenziven razvoj naslednikov celice in roadsterja MR2. Sedanjo celico naj bi izdelovali še dve leti in pol, ko naj bi jo nadomestil GT z…

Po poročanju nemškega časnika Auto Strasenverkehr naj bi pri Toyoti potekal intenziven razvoj naslednikov celice in roadsterja MR2. Sedanjo celico naj bi izdelovali še dve leti in pol, ko naj bi jo nadomestil GT z desetvaljnim motorjem in pogonom na zadnji kolesni par, toyoto MR2 pa naj bi čakala hibridna prihodnost.

Če neuradne informacije držijo, potem bo dvosedežni »gran turismo« glede zmogljivosti konkuriral nič manj ekskluzivnim tekmecem, kot so BMW M6, ferrari 575 M in mercedes SLR. V10 motor s petimi litri delovne prosotrnine naj bi zadnji kolesni par poganjal z močjo 500 KM, kar bi zadostovalo za 325 km/h končne hitrosti. Manjšega MR2 po poročanju časnika čaka drugačna usoda, zadržal naj bi sredinsko nameščeni motor, vendar v kombinaciji z elektromotrjem. Hibridni naslednik toyote MR2 s 2.4-litrskim bencinskim agregatom in elektromotorjem s skupno zmogljivostjo 255 KM, pa naj bi po besedah odgovornega za stike z javnostjo pri Toyoti Wolfa-Henninga Fanslaua luč rojstva zagledal šele leta 2008. (na sliki: aktualna toyota celica)