V Ameriki novi Ferrari

Aktualno, Novosti

Ferrari bo januarja prihodnje leto na avtomobilskih salonih v Los Angelesu in Detroitu predstavil model superamerica. Avtomobil se ponaša z inovativnim sistemom zlaganja strehe, s končno hitrostjo okoli 320 km/h pa je tudi najhitrejši avtomobil…

Ferrari bo januarja prihodnje leto na avtomobilskih salonih v Los Angelesu in Detroitu predstavil model superamerica. Avtomobil se ponaša z inovativnim sistemom zlaganja strehe, s končno hitrostjo okoli 320 km/h pa je tudi najhitrejši avtomobil s pomično streho.

Ferrari superamerica temelji na modelu 575M maranello, prav tako je tudi na voljo z običajnim ročnim menjalnikom ali z menjalnikom, povzetim po formuli 1. Za pogon skrbi tudi enak motor, 5,75-litrski V12 dvanajstvaljnik s 540 KM. Opremljen je lahko tudi z dodatnim paketom za podvozje GTC, ki med drugim obsega keramične zavorne diske.

Inovativna pomična streha

Neobičajna, električno pomična steklena streha, se v desetih sekundah prevrne nazaj nad zadnji del avtomobila, njeno ogrodje iz karbonskih vlaken pa v kateremkoli položaju ohranja enako obliko. Streha je izdelana iz posebnega, elektrokromatskega stekla, kar zgolj s pritiskom na gumb omogoča zatemnitev notranjosti v petih različnih intenzivnostih. Zadnje steklo tudi ob odprti strehi obljublja učinkovito zaščito pred vetrom.