Prihodnje leto s tremi evropskimi novostmi

Aktualno

Luksuzna Toyotina znamka lexus pripravlja za prihodnje leto tri nove modele, ki se bodo za prodajno pogačo potegovali v Evropi. Že junija bo na evropske ceste zapeljal hibridni SUV RX 400h, s kombiniranim pogonom, ki…

Luksuzna Toyotina znamka lexus pripravlja za prihodnje leto tri nove modele, ki se bodo za prodajno pogačo potegovali v Evropi. Že junija bo na evropske ceste zapeljal hibridni SUV RX 400h, s kombiniranim pogonom, ki bo združeval 3,3-litrski V6 in elektromotor (skupaj 270 KM) in ga bodo verjetno vgrajevali tudi v porscheja cayenne.

Septembra sledi limuzinski GS 300 s trilitrskim bencinskim agregatom z neposrednim vbrizgom, ki zmore 245 oziroma 4.3-litrskim V8 s 290 KM, opremljen z zračnim podvozjem. Največ pa si japonska znamka obeta od novega predstavnika srednjega razreda z oznako IS, ki bo na voljo z dvema bencinskima agregatoma (2.5 l/200 KM in 3.0 l/245 KM) in dizelskim agregatom s 180 KM. Serijska različica avtomobila bo oblikovno sorodna konceptu LF-C, izdelovali pa jo bodo le v kupejevski različici, ne pa več kot športnega karavana, ki je bil na voljo pri dosedanjem modelu.