SUV z najboljšo vrednostjo

Aktualno

V ZDA vsako leto združenje avtomobilskih novinarjev NWAPA (Northwest Automotive Press Association) izbere vozilo SUV z najboljšim razmerjem med ceno in tistim, kar ponuja. Letos je laskavi naslov prejela kia sorento, ki se je med…

V ZDA vsako leto združenje avtomobilskih novinarjev NWAPA (Northwest Automotive Press Association) izbere vozilo SUV z najboljšim razmerjem med ceno in tistim, kar ponuja. Letos je laskavi naslov prejela kia sorento, ki se je med vsemi tekmeci v svojem segmentu najbolj prikupila žiriji, sestavljeno iz dvajsetih novinarjev. Po njihovih besedah si je sorento zmago zaslužil z dobro opremljenostjo, solidnimi terenskimi zmogljivostmi in predstavlja odlično izbiro za tiste, ki želijo privlačen dizajn, udobje in uporabnost.

Za sorenta je to že tretji naslov, ki ga podeljuje NWAPA. Pri ocenjevanju so vozila opremljena tako, kot to vsako leto želi osemdeset odstotkov ameriških kupcev športnih terencev, njihove vozne lastnosti pa preizkušajo na dirkališču v Portlandu. Poleg sorenta se je za naslov med srednje velikimi SUV-i potegovalo še šestnajst tekmecev.