Vrnitev na dirkalne steze

Aktualno

Dirkalni oddelek Aston Martin Racing je včeraj pred izbranimi povabljenci na sedežu podjetja v Gaydonu pokazal DBR9, kar pomeni vrnitev Aston Martina na dirkalne steze oziroma mednarodne dirke v letu 2005. Aston Martin bo nov…

Dirkalni oddelek Aston Martin Racing je včeraj pred izbranimi povabljenci na sedežu podjetja v Gaydonu pokazal DBR9, kar pomeni vrnitev Aston Martina na dirkalne steze oziroma mednarodne dirke v letu 2005.

Aston Martin bo nov dirkalnik nemudoma začel preizkušati, svoj ognjeni krst pa bosta dva DBR9 doživela na 12-urni dirki v Sebringu, Florida, marca 2005. Takoj nato jih bodo potegnili nazaj v Evropo in jih temeljito pripravili za junijsko dirko za 24 ur LeMansa, oba avtomobila pa bosta obarvana v značilno zeleno-zlato livrejo, značilne za aston martine DBR1 in DB3S in poznih petdesetih let.

6,0-litrski V12 s 600 KM

Aston Martin Racing bo skupaj za tovarniške ekipe v treh mednarodnih serijah GT izdelal 12 dirkalnih avtomobilov, v omejeni seriji pa še 20 avtomobilov, namenjenim izbranim kupcem. Aston martin DBR9 GT temelji na modelu DB9, čeprav je za dirkalne namene precej dodelan. Motor prav tako temelji na serijskem 6,0-litrskem V12 dvanajstvaljniku, le da namesto serijskih 450 KM razvije okoli 600 KM.

Dvakrat boljše razmerje med težo in močjo

Vzmetenje z dvojnimi prečnimi vodili je enako kot pri DBR9, a posebej uglašeno za dirkalno uporabo. Zavorni diski so izdelani iz karbona, za zadnjo os pa je nameščen šeststopenjski sekvenčni menjalnik. Deli karoserije so ročno izdelani iz karbona, kar pomaga zmanjševati skupno težo na dovoljen minimum – 1.100 kilogramov. To pomeni razmerje med močjo in težo približno 0,55 KM/kg, kar je dvakrat boljše kot pri serijskemu aston martinu.