Varneje v dežju

Aktualno

Volvo je razvil poseben postopek za obdelavo steklenih površin, ki zagotavlja dobro vidljivost tudi v dežju. Steklo WRG (Water Repellent Glass) je prevlečeno s posebno snovjo, ki preprečuje, da bi se na njem zadrževale vodne…

Volvo je razvil poseben postopek za obdelavo steklenih površin, ki zagotavlja dobro vidljivost tudi v dežju. Steklo WRG (Water Repellent Glass) je prevlečeno s posebno snovjo, ki preprečuje, da bi se na njem zadrževale vodne kapljice, njegova uporaba pa se nanaša predvsem na stranska sprednja stekla in zunanja vzvratna ogledala.

Posebno snov, na kateri se voda oblikuje v majhne kapljice, ki jih ob večji hitrosti odpihne veter, je mogoče nanesti na kakršnokoli steklo, nanos pa je potrebno obnoviti na pet ali šest let. Bočna ogledala so podvržena drugačnim vplivom, zato uporabljajo tudi drugačno metodo dispergiranja vode, ki se enakomerno razporedi po celotni površini in s tem omogoča boljšo vidljivost. Še boljši učinek je mogoče doseči z ogrevanjem bočnih ogledal. Nanosa na bočnih ogledalih ni potrebno obnavljati.