Hidriine rešitve na sejmu eCarTec

Aktualno

V Münchnu se od danes do četrtka odvija vodilni sejem električne mobilnosti eCarTec, na katerem se s svojimi inovativni rešitvami za električna in hibridna vozila predstavlja tudi Hidria.

V Münchnu se od danes do četrtka odvija vodilni sejem električne mobilnosti eCarTec, na katerem se s svojimi inovativni rešitvami za električna in hibridna vozila predstavlja tudi Hidria. Osrednje težišče Hidriine predstavitve je tokrat namenjeno tehnologijam in inovativnim rešitvam za elektrifikacijo pogonskih sistemov sodobnih vozil oz. lameliranim jedrom za električne stroje, poleg tega pa Hidria na sejmu kot ponudnik sistemih rešitev predstavlja tudi svoje izdelke iz aluminija.

Hidria se s tokratnim sejemskim nastopom postavlja ob bok vsem vidnejšim proizvajalcem vozil na električni pogon. Ta se v luči zelene mobilnosti vse bolj uveljavljajo tudi v segmentu manjših dostavnih vozil in vozil, namenjenih javnemu prevozu.

Hidria Slovenija 2012Na tokratnem sejmu eCarTec je opaziti izrazit porast aplikacij sistemskih rešitev za električna in hibridna vozila zlasti v vozilih premijskega razreda, kjer proizvajalci stavijo predvsem na manjšo občutljivost ciljnih kupcev na samo ceno vozila. Prav na razvoj sistemskih rešitev s področja hibridizacije in elektrifikacije v vozilih premijskih blagovnih znamk se osredotočamo tudi v Hidrii. V zadnjem času smo tako iz tega naslova uspešno pridobili več nominacij; med drugim bodo Hidriine rešitve v prihodnje vgrajene tudi v nova hibridna vozila Mercedesa razreda C in E.

Na letošnjem sejmu eCarTec, ki naj bi ga po napovedih organizatorjev obiskalo preko 20.000 obiskovalcev, se sicer predstavlja več kot 500 vodilnih mednarodnih ponudnikov električnih vozil, tehnologij za shranjevanje električne energije v vozilih ter ponudnikov tehnologij za pogonske sisteme. Sejem se sicer osredotoča tudi na energijo, infrastrukturo in financiranje.

Potencialni kupci lahko najnovejša električna vozila na sejmu eCarTec tako tudi preizkusijo ter se na ta način spoznajo z njihovim načinom delovanja in vgrajenimi tehnologijami.

Nastop osmerice slovenskih podjetij na sejmu eCarTec, med katerimi je tudi Hidria, sicer poteka v organizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju s slovenskim avtomobilskim grozdom GIZ ACS.