Hidria z VW sklenila 21-milijonsko pogodbo

Aktualno

Korporacija Hidria je bila v začetku letošnjega leta s strani nemškega koncerna Volkswagen nominirana za razvoj in dobavo ključnih delov za nove V6 in V8 bencinske motorje.

Porsche Panamera Turbo S 2013Korporacija Hidria je bila v začetku letošnjega leta s strani nemškega koncerna Volkswagen nominirana za razvoj in dobavo ključnih delov za nove V6 in V8 bencinske motorje, ki jih bo VW od leta 2015 naprej vgrajeval v premijska vozila znamk Audi, Bentley, Porsche in Volkswagen. Gre za dogovor v vrednosti 21 milijonov evrov, ki potrjuje Hidriine kompetence na segmentu visoko učinkovitih motorjev z notranjim izgorevanjem in istočasno pomeni zaokrožitev obdobja rekordnega obsega nominacij, ki jih Hidria beleži v obdobju zadnjega leta dni.

bmw 535d xdrive sedan 2013Hidria se od leta 2005 na evropskem in globalnem trgu postopoma prebija med svetovno vodilne družbe za rešitve na segmentu motorjev z notranjim izgorevanjem, električnih pogonskih sistemov in volanskih sistemov. Med drugim je ekskluzivni dobavitelj ključnih delov volanskih sistemov v premijskih blagovnih znamkah (Audi A6, Audi Q5, BMW serije 5 in 6, Porsche 911, od l. 2015 naprej Mercedes E in Jaguar XF), pokriva preko 15 odstotkov svetovnih potreb po hladnem zagonu dizelskih motorjev, z rešitvami na električnih pogonskih agregatih pa je po prvem dizelskem hibridu na svetu, Peugeotu 3008, prav tako opremila že številna hibridna in električna vozila premijskih blagovnih znamk, med drugim tudi ekskluzivne  Mercedes e-SLS in hibridni Porschejev Spyder 918.

Hidria Slovenija 2012Na tej podlagi je sedaj koncern VW Hidrii zaupal tudi razvoj in od leta 2016 tudi serijsko proizvodnjo pokrovov odmične gredi, ki bodo vgrajeni v vse nove koncernske motorje z oznakama V6 in V8. Serijska proizvodnja omenjenih visokotehnoloških rešitev bo potekala na Hidriini koprski lokaciji. Hidria je s tem postala ekskluzivni dobavitelj omenjene rešitve. Prva testna vozila bodo s Hidriinim znanjem sicer opremljena že prihodnje leto. Dogovor je rezultat kompetenc Hidriinih strokovnjakov, ki z razvojnimi ekipami koncerna VW sodelujejo v najzgodnejših fazah koncipiranja novih rešitev. Nova Hidriina visokotehnološka rešitev je med drugim pomembna tudi z vidika ekologije, ki se ji v Hidrii v skladu z našim poslanstvom še posebej posvečamo. Novi V6 in V8 motorji bodo v primerjavi s sedanjimi primerljivimi za bistveno boljše performanse porabili bistveno manj goriva in s tem odločno znižali izpuste škodljivih toplogrednih plinov v okolje.