GHD Gorjanci 2016: Patrik Zajelšnik bo napadal rekord proge

Aktualno, Avtomobilizem, GHD, Slovenija, Šport

– Letos Patrik Zajelšnik zaradi zdravstvenih razlogov še ni nastopal na dirkah. – GHD Gorjanci bo prva dirka letos za Patrika Zajelšnika. – Na dirko pa pride tudi brat Alexander, ki prav tako tekmuje s prototipom Normo M20F, vendar z motorjem BMW R6 3000 34-letni Patrik Zajelšnik, doma iz Vojnika pri Celju, rojen v Nemčiji […]

– Letos Patrik Zajelšnik zaradi zdravstvenih razlogov še ni nastopal na dirkah.
– GHD Gorjanci bo prva dirka letos za Patrika Zajelšnika.
– Na dirko pa pride tudi brat Alexander, ki prav tako tekmuje s prototipom Normo M20F, vendar z motorjem BMW R6 3000

34-letni Patrik Zajelšnik, doma iz Vojnika pri Celju, rojen v Nemčiji in tudi trenutno živeč v Freiburgu v Nemčiji, je z avto športom povezan že od vsega začetka svojega življenja. V družini dirka še njegov starejši brat Alexander in pa oče Jožef, ki je vodja ekipe in je z dirkanjem pričel že davnega leta 1974.

Patrikova dirkaška pot se je najprej pričela v letu 1991 v gokartu, naslednji korak pa je že bil prototip (2000 ccm) v katerega je sedel leta 1999 in takoj osvojil 3. mesto na krožnih dirkah. V letu 2000 je napredoval na drugo mesto, dve leti pozneje pa osvojil naslov Evropskega prvaka v krožnih dirkah za prototipe do 3000 ccm. Po tem uspehu se je ekipa odločila, da preide na na gorsko-hitrostne dirke. V letu 2007 so se včlanili v klub V-Racing Velenje, se prvič udeležili dirke slovenskega državnega prvenstva na Rogli in s tem pričeli aktivno promovirati doma in v tujini gorsko-hitrostne dirke v Sloveniji in še posebej dirko na Rogli, katere organizator je bil prav klub V-Racing. Patrik je v 8 letih nastopanja z licenco V-Racing oziroma zveze za Avto šport Slovenije AŠ 2005 dosegel v slovenskem državnem prvenstvu kar nekaj zmag in ostalih odličnih uvrstitev. V letu 2007 je bil v pokalnem tekmovanju AŠ 2005 za formule in prototipe tretji, v letu 2008 drugi in v letu 2012 zmagovalec. V letu 2013 že bil avtomobilist leta v Sloveniji. Vseskozi pa je dosegal odlične rezultate tudi na velikih mednarodnih dirkah v tujini .V sezoni 2014 je dosegel dve drugi mesti na dirkah evropskega prvenstva in kar šestkrat zmagal na velikih mednarodnih dirkah v Nemčiji, Franciji, Luksemburgu in Avstriji. Za sezono 2015 si je ekipa prav tako zastavila cilj, da se udeleži več mednarodnih dirk in predvsem nekaj več dirk za evropsko prvenstvo.

Patrik Zajelšnik Prototip Norma M20F_resize

Patrik trenutno tekmuje z enim najhitrejših dirkalnikov na gorskih hitrostnih dirkah. To je prototip Norma M20F z motorjem Judd Mugen 3,0 V8 z močjo 500 KM in 580 kg teže. Ta bolid pospeši od 0–100 km/h v 2,4 sekunde in razvije maksimalno hitrost 320 km/h. Še posebej pomembno je tudi to, da vse priprave, dodelave in izboljšave dirkalnika nastajajo v njihovi domači delavnici, na kar so še posebej ponosni.

V sezoni 2015 je Patrik Zajelšnik nanizal vrsto zmag. Na dirkah FIA Evropskega prvenstva v gorsko-hitrostnih dirkah je zmagal v CAT 2 v Buzetu na Hrvaškem in v Nemčiji v Glasbachu ter bil drugi v Ilirski Bistrici. Dosegel je še zmage na mednarodnih dirkah Abreschviller (Francija) in Eschdorf (Luksemburg).

V slovenskem pokalnem prvenstvu za formule in prototipe se je udeležil dirke v Ilirski Bistrici in Buzetu in obakrat zmagal. S temi imenitnimi dosežki je ponesel ime slovenskega avto športa v širši evropski prostor in tako pomembno prispeval k prepoznavnosti.