GHD Gorjanci 2015: Kdo lahko Krajčiju odvzame rekord?

Avtomobilizem, GHD, Šport

Pred vrati je nova izvedba gorsko-hitrostne dirke Gorjanci. Dolenjska kraljica avto športnih prireditev (tako bo še vsaj dokler ne bo zgrajeno novo dirkališče v Cerkljah) bo na štiri kilometre in tristo metrov dolgi tekmovalni progi gostila 120 dirkačev iz Slovenije in še osmih evropskih držav. Kdo so glavni favoriti dirke? Ker je na listi prijavljenih kar 35 […]

Pred vrati je nova izvedba gorsko-hitrostne dirke Gorjanci. Dolenjska kraljica avto športnih prireditev (tako bo še vsaj dokler ne bo zgrajeno novo dirkališče v Cerkljah) bo na štiri kilometre in tristo metrov dolgi tekmovalni progi gostila 120 dirkačev iz Slovenije in še osmih evropskih držav. Kdo so glavni favoriti dirke?

Ker je na listi prijavljenih kar 35 formul in prototipov, definicija favoritov pa v amaterski bazi gorsko-hitrostnih dirkačev zelo zahtevna, bomo v prvi vrsti omenili stare znance GHD Gorjanci. Za začetek Čeha Vaclava Janika. Janik je v zadnjih letih reden gost GHD Gorjanci, kar pomeni, da tekmovalno progo pozna do potankosti. Če se je še lani predstavil s svojo že nekoliko ostarelo formulo 3000, bo letos tekmoval v trenutno najhitrejšem dirkalniku za gorske dirke na svetu – prototipu Norma M20FC. Janik bo branil lansko zmago, ki pa ni njegova edina, saj je na Gorjancih slavil tudi leta 2012.

???????????????????????????????

Vaclav Janik na GHD Gorjanci 2014

Vmes je njegovo vladavino prekinil Italijan Federico Liber v svoji divji 1500 kubični formuli Gloria. Tudi letos se bo predstavil v dirkalniku istega proizvajalca, le da bo ta zmogljivejši in nič več “open wheeler”.

Zanimivo bo tudi videti, kako se bo na Gorjancih odrezal hitri Švicar Tiziano Riva. Potem, ko mu je lani na Gorjancih boj za visoka mesta prekrižala okvara, je vse svoje znanje pokazal na GHD Lučine in jo po odstopu Liberja suvereno dobil. Riva dirka s formulo 3000 Reynard 92D, ki je s svojo klasično obliko prava paša za oči.

Drugouvrščeni z lanske izvedbe, tudi letos med prijavljenimi na GHD Gorjanci, je Jiři Svoboda (Norma M20F), lanski tretjeuvrščeni pa madžarski veteran Laszlo Szasz (njegov dirkalnik nam je žal popolna neznanka, saj pod imenom, ki je zapisano na listi prijavljenih na svetovnem spletu ne najdemo prav ničesar). Ker pa je bilo nekaj podobnega pred dvema letoma zapisano tudi ob imenu italijanskega dirkača Tiziana Ferraisa, skelpamo, da gre za izjemno glasen prototip z šestvaljnim Alfinim motorjem. Vsi trije seveda veljajo za vroče adute, ko je govora o visokih uvrstitvah. Če k njim dodamo še dva Čeha Petra Trnko in Jana Čermaka, Luksemburžana Nicolasa Brebsoma ter Avstrijca Ferdinanda Madriana, lahko ugotovimo, da gledamo fantastično listo prijavljenih, kakršne v vsej zgodovini na GHD Gorjanci še ni bilo!

Laszlo Szasz na GHD Gorjanci 2014

Laszlo Szasz na GHD Gorjanci 2014

Glavni slovenski adut za visoke uvrstitve bo ponovno Vladimir Stankovič s formulo 3, za katerega pa je, zaradi podhranjenosti dvolitrskega agregata njegovega bolida, boj za zmago seveda znanstvena fantastika. Bo pa imel odlično priložnost za dokazovanje v razredu dvolitrskih formul, saj je tudi v tej kategoriji prijavljenih 12 tekmovalcev. Letos Stankoviču do sedaj stvari še niso šle po načrtih, saj zaradi tehničnih težav, ki kronično pestijo njegov dirkalnik, še ni ugledal kariraste zastavice. Držimo pesti, da bo na Gorjancih končno drugače!

Vladimir Stankovič na GHD Gorjanci 2014

Vladimir Stankovič na GHD Gorjanci 2014

Aha, saj res, rekord! Že od leta 2011 ga drži Jaroslav Krajči. Ko je z Lolo B02/50 F3000 tega leta zmagal na Gorjancih, so se ob njegovem najboljšem poskusu ure ustavile na nepremagljivih 1:38,35. Nepremagljivih do leta 2015?