Fordov proizvodni obrat v Nemčiji je začel dobavljati nove Forde Focuse

Poslovno

Novi Ford Focus, dovršena nova različica svetovne prodajne uspešnice, zapušča proizvodno linijo Fordovega obrata za izdelavo karoserij in sestavljanje vozil v nemškem Saarlouisu in bo v kratkem na voljo v prodajnih salonih po Evropi. Ford je v podporo proizvodnji novega Focusa vložil približno 200 milijonov evrov. Obrat v Saarlouisu je prva od osmih tovarn na […]

Novi Ford Focus, dovršena nova različica svetovne prodajne uspešnice, zapušča proizvodno linijo Fordovega obrata za izdelavo karoserij in sestavljanje vozil v nemškem Saarlouisu in bo v kratkem na voljo v prodajnih salonih po Evropi.

Ford je v podporo proizvodnji novega Focusa vložil približno 200 milijonov evrov. Obrat v Saarlouisu je prva od osmih tovarn na štirih celinah, v katerih bodo izdelovali novega Focusa. Drugi obrati so v Argentini, na Kitajskem, Tajskem, v Tajvanu, ZDA in Vietnamu. Skupno lahko v osmih Fordovih tovarnah izdelajo več kot 1,5 milijona Focusov letno za kupce na 140 trgih po vsem svetu.

NewFocus10-evropa

Novi Ford Focus se odlikuje z drznejšim čustvenim oblikovanjem zunanjosti, novo izdelano notranjostjo, paleto novih tehnologij za novo razsežnost vožnje in znatnimi izboljšavami na področju varčevanja z gorivom.

Med naprednimi tehnologijami je prvič v Evropi na voljo tudi SYNC 2, Fordov napredni sistem za informacije in razvedrilo z barvnim zaslonom na dotik z visoko ločljivostjo in naprednim glasovnim upravljanjem za lažji dostop do funkcij zvočnega in navigacijskega sistema, klimatske naprave in mobilnega telefona. Focus bo kot prvi Ford na svetu uporabnikom ponudil novo tehnologijo za pravokotno parkiranje, ki bo vozniku pomagala pri vzvratni vožnji v parkirno mesto vzporedno z drugimi vozili. Izboljšana funkcija za preprečevanje naleta pri majhni hitrosti (Active City Stop) zdaj deluje pri hitrostih do 50 km/h.

Posodobljena paleta pogonskih sklopov za Evropo zdaj vključuje tudi novi 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost in novi 1,5-litrski dizelski motor TDCi; v primerjavi z zadnjo različico Focusa je poraba goriva zmanjšana za kar 19 odstotkov. Focus bo na voljo tudi z 1,0-litrskim EcoBoostom z izpusti CO2 99 g/km, prvim družinskim avtom z nehibridnim bencinskim motorjem v Evropi z izpusti pod mejo 100 g/km CO2.

Od uvedbe modela leta 1998 so po vsem svetu prodali več kot 12 milijonov Focusov, od tega 6,9 milijona v Evropi.