Euro NCAP 2015: Novi Touran je najboljši v svojem razredu

Zanimivosti

Novi Touran je v sklopu evropskega programa za ocenjevanje novih vozil (Euro NCAP) osvojil naziv najboljšega v kategoriji kompaktnih enoprostorcev. Najnovejša generacija priljubljenega družinskega enoprostorca je serijo zahtevnih preizkusov Euro NCAP uspešno prestala že septembra in prejela najvišjo oceno, pet zvezdic. Pri tem so bili upoštevani rezultati iz štirih kategorij: varnost otrok in odraslih potnikov, […]

touran 2015

Novi Touran je v sklopu evropskega programa za ocenjevanje novih vozil (Euro NCAP) osvojil naziv najboljšega v kategoriji kompaktnih enoprostorcev.

Najnovejša generacija priljubljenega družinskega enoprostorca je serijo zahtevnih preizkusov Euro NCAP uspešno prestala že septembra in prejela najvišjo oceno, pet zvezdic. Pri tem so bili upoštevani rezultati iz štirih kategorij: varnost otrok in odraslih potnikov, varnost pešcev in asistenčni sistemi.

Zahteve preizkusnih trčenj Euro NCAP so se leta 2015 še dodatno zaostrile. Predvsem z dodatnim preverjanjem varnosti pri čelnem trčenju v nezmečkljivo oviro s 100-odstotnim prekrivanjem je zaščita potnikov dobila še večji pomen. Novi Touran se je s svojo zasnovo odlično izkazal: zaradi izpopolnjene strukture karoserije in serijskih sistemov, kot je elektronski stabilizacijski program (ESC) s krmilno asistenco, vključno z. ABS in funkcijo večnaletnega zaviranja, sodi med najvarnejše avtomobile v Evropi.

Posebno vlogo ima tudi proaktivni sistem za zaščito potnikov. Ta s preventivnimi ukrepi pomaga zmanjšati posledice trčenja. Avtomatsko zategne varnostne pasove, poleg tega pa zazna nevarnost zdrsa vozila in avtomatsko zapre okna (vključno s strešnim oknom). Na ta način zagotovi, da se varnostne blazine za glavo in stranske varnostne blazine lahko optimalno razprejo.

Konzorcij Euro NCAP vsako leto objavi seznam najbolje uvrščenih vozil. Leta 2015 je bila serija zahtevnih preizkusov Euro NCAP opravljena za skupno 40 modelov različnih proizvajalcev.