Državno prvenstvo pred GHD Gorjanci 2015

Avtomobilizem, GHD, Šport

Medtem, ko se na Gorjancih že počasi polnijo boksi (pričakuje se blizu 120 tekmovalcev) vam ponujamo še pregled tekmovanja za državne in pokalne prvake Republike Slovenije. GHD Gorjanci bo druga postaja slovenskega državnega prvenstva – do sedaj so se tekmovalci merili le v Italiji, točneje v Verzegnisu. Generalna razvrstitev: Potem, ko smo se že v […]

Medtem, ko se na Gorjancih že počasi polnijo boksi (pričakuje se blizu 120 tekmovalcev) vam ponujamo še pregled tekmovanja za državne in pokalne prvake Republike Slovenije. GHD Gorjanci bo druga postaja slovenskega državnega prvenstva – do sedaj so se tekmovalci merili le v Italiji, točneje v Verzegnisu.

Generalna razvrstitev:

Potem, ko smo se že v Verzegnisu nadejali zanimivega dvoboja Boh-Bubnič, naj bi bila za razliko od italijanske dirke tokrat Bubničeva “petcilindraška” Lancia nared, da se zoperstavi Bohovemu Mitsubishiju. Boh je na dirki v Italiji med slovenskimi dirkači zato ostal brez resne konkurence in dirko suvereno dobil. Naknadno smo sicer izvedeli, da je v Verzegnisu v okviru slovenskega državnega prvenstva tekmoval tudi Madžar Laszlo Hernandi, ki je bil Bohu nekoliko bližje, kot poprej drugouvrščeni Peter Marc. Računali smo tudi na dober odpor Davorja Iviča (Nissan 200SX S16), ki je odstopil, žal pa ga ne bo tudi na Gorjance.

Peter Marc - Verzegnis 2015 - Foto Kevin Lozar

Peter Marc – Verzegnis 2015 – Foto Kevin Lozar

Divizija 3:*

Za trojico Mitsubishijev se je v Italiji znašel Denis Žbogar (Renault Clio R3), ki pa na Gorjancih ni med prijavljenimi vozniki. Na Gorjancih bo sicer v tej diviziji bolj pestro – sem naj bi sodila “domačina” Matej Grudnik (Renault Twingo R2) in Alojz Udovč (Renault Clio R3), družbo pa jima bo delal tudi Anton Herblan (Renault Clio Cup 1.6T).

Denis Žbogar - Verzegnis 2015 - Foto Kevin Lozar

Denis Žbogar – Verzegnis 2015 – Foto Kevin Lozar

Divizija 2:*

Primož Kostajnšek (Škoda Felicia Kit Car) je edini dirkač, ki je v tej diviziji že osvojil točke. Na Gorjancih se mu bodo pridružili Aleš Prek in Matevž Čuden (Honda Civic Type R), Tilen T. Pogačar (VW Golf I), Martin Jeršin (Honda Integra Type R), Primož Hočevar (Citroen C2 R2), Mitja Slejko (Renault Clio Williams), Emanuel Delalič (Peugeot 106 Rally) ter Alan Senica (Fiat Punto).

Divizija 1:*

Nekoliko smo sicer razočarani nad številom prijav v običajno najštevilčnejši slovenski diviziji 1, kjer jih je le 6. Andrej Prelc (Suzuki Swift) tako kot Boh v “Generalcu” v Verzegnisu ni imel pravega tekmeca in je že na začetku sezone napravil veliko prednost za osvojitev svojega tretjega zaporednega naslova. Janeza Podlpnika (Renault Clio 1.4), drugega iz Verzegnisa na Gorjancih, kot kaže, ne bo. So pa prijavljeni Janko Čebron (MG ZR 105), Nik Pristavec in Aleš Žakelj v Yugih, Igor Pokorn (VW Polo 1.4), še posebej pa veseli prestop Domna Buha v močnejši dirkalnik, ki je nekonkurenčnega Fiat Seicenta zamenjal za Peugeota 205 1.3 Rally.

Divizija 4:*

V diviziji 4, ki je rezervirana za formule in prototipe vseh vrst je povedel Italijan Franco Berto (Tatuus Renault) pred rojakom Paolom Venturijem (Norma N20 F EVO). Vladimir Stankovič (Coloni JPV F3) je, kot smo že pisali, žal odstopil. Vsi trije bodo nastopili tudi na Gorjancih.

Historic:

V različnih kategorijah starodobnikov se bodo od Slovencev na Gorjancih pomerili še Robert Pristavec in Bojan Strožič (Autobianchi A112 Abarth) ter Matjaž Korošec (BMW 320i). Nastopilo bo tudi 10 tekmovalcev v kategoriji točnost.

Robert Pristavec - Verzegnis 2015 - Foto Kevin Lozar

Robert Pristavec – Verzegnis 2015 – Foto Kevin Lozar

*V umeščanju dirkačev v divizije obstaja možnost napak.

Vse fotografije v članku je zagotovil Kevin Lozar.