BMW 428i cabrio

BMW, Testi, Top

Poletje brez vročega sonca in kratkih krilc je kot zima brez snega. Tako kot zimskim mesecem pristajajo robustni terenci, tako so pika na i poletju trenutki zgoraj brez. V avtomobilu, da ne bo pomote. Če želite popolnoma izstopati in dokazati, da konfekcija 2013 ni dovolj za vas, je BMW pripravil hit letošnjega poletja – novi kabriolet […]

BMW 428i cabrio

Poletje brez vročega sonca in kratkih krilc je kot zima brez snega. Tako kot zimskim mesecem pristajajo robustni terenci, tako so pika na i poletju trenutki zgoraj brez. V avtomobilu, da ne bo pomote. Če želite popolnoma izstopati in dokazati, da konfekcija 2013 ni dovolj za vas, je BMW pripravil hit letošnjega poletja – novi kabriolet serije 4. 

BMW 428i cabrio

Zapeljevanje z odprto streho je vroč adut nove serije 4 cabrio.

BMW že desetletja dokazuje, da so njihovi kabrioleti v samem vrhu želja med kupci. Prav v vrhu so tudi med ljubiteljicami jeklenih konjičkov, ki so se kot za stavo obračale za belim kabrioletom serije 4. Ni bilo važno ali je to na parkirišču ali v mestni gneči. In v takem avtomobilu vas ne smejo presenetiti tudi ogovarjanja mimoidočih na bencinskih servisih. BMW serije 4 cabrio je nedvomno avtomobil s katerim ne boste anonimni temveč boste izstopali.

BMW 428i cabrio

Linije delujejo prej zadržano kot športno, kar bi od Bavarcev pričakovali.

Serija 4 cabrio predstavlja novo ero v premium razredu srednje velikih avtomobilov z odprto streho. Novo poimenovanje (predhodnik se je imenoval serija 3 cabrio), povečana medosna razdalja in dopolnjena tehnika sta tista, ki dodajata avtomobilu bleščeč sijaj. Seveda je s trdo streho poskrbljeno tudi za tiste, ki boste avtomobil uporabljali pozimi. Notranjost je ob zaprti strehi praktično kupejevska in znotraj le poznavalci ugotovijo, da gre za kabriolet, kajti notranja obdelava strehe je izvrstna, zvočna zatesnjenost pa razredu primerna.

BMW 428i cabrio

V notranjosti se hitro počutimo kot doma in vzdušje je že skoraj preveč prepoznavno.

Kombinacija notranjosti in zunanjosti je skladna z zadnjimi modnimi smernicami. Sijajno bela barva avtomobilu poudari linije, notranjost v rjavem usnju pa eleganten značaj. Imitacijski vložki iz lesa sicer bolj pristojijo avtomobilom z zvezdo na nosu, kajti pri Bavarcih bi pričakovali več aluminija. Sicer je notranjost je tako že kar klasično Bavarska in pri merilnikih, bi si oblikovalci lahko privoščili malce več drznosti. Velik zaslon z navigacijo svoje delo tudi v najmočnejšem soncu opravlja odlično, sistem iDrive je za uporabo izjemno preprost in takšne enostavnosti bi si želel v vseh avtomobilih. Na seznamu dodatne opreme le ne pozabite na hlajenje sedežev, da se sopotnici v mini krilcu ne bodo preveč segrela stegna, ko bo vstopala v avtomobil. Kljub povečanju je avtomobil vseeno primarno namenjen vozniku in sovoznici, kar potrjuje tudi dejstvo, da potnikom zadaj niso namenili niti stikal za pomik bočnih stekel. Zadnja dva sedeža sta sicer uporabna, v kolikor spredaj ne sedi previsok voznik.

BMW 428i cabrio

Vroč hit poletja 2014, ki bo za piko na i potreboval še simpatično sopotnico.

Potnika spredaj se bosta razvajala v udobnih in v vseh smereh električno nastavljivih sedežih s spominsko funkcijo, odličnim audio sistemom in tudi novem sistemu za gretje vratu, ki bo sezono odprte strehe še podaljšal. Grelci so namreč nameščeni tako, da vroč zrak piha v vrat in ustvarja občutek uporabe šala. Uporabna rešitev za vse, ki želijo imeti streho odprto tudi tedaj, ko temperature zunaj niso več tako poletne.

Osnovni bencinski motor poganjajo 4 valji ob pomoči dveh turbin. Oznaka 428i pomeni, da gre za 180 kW različico oziroma ljudskih 245 konjev, ki se na zadnji par koles prenašajo s pomočjo izvrstnega 8 stopenjskega samodejnega menjalnika. Ta je bil že večkrat pohvaljen in tokrat ni bilo nič drugače. Edino, kar v takem avtomobilu pogrešaš, je brbotanje vsaj 6 cilnidrov pod dolgim motornim pokrovom. Tukaj so pri Z4 inženirji svoje delo bolje opravili in avtomobil bolj rohni. V kabrioletu serije 4 je motor kar preveč eleganten in ne izstopajoč. Kot ne bi želel pokazati vseh konjev.

BMW 428i cabrio

Zapeljevanje je glavno poslanstvo 428i cabrio.

Užitek ima svojo ceno. Osnovna vstopnica v svet užitkov serije 4 znaša 51.450 evrov, testni primerek stane 78.019 evrov. Z njim dobite ne le avtomobil temveč jasno potrditev, da ste hedonist in v življenju uživate, hkrati pa vam finance niso ovira. Vstop v svet pozornosti pač stane. Če vam je na kožo pisana pozornost in radi koketirate z mimoidočimi mladenkami, potem je nova serija 4, kot nalašč za vas. Pripravite tistih 78 tisočakov in svet užitka vas pričakuje.

Foto: Anej Ferko

________

Podatki:
Motor / menjalnik: 1997 ccm, turbobencinski, 4 valjni vrstni (180 KW / 245 KM, 350 Nm) / 8-st. samodejni
Poraba po ECE: 8,6/5,5/6,6 l (CO2: 154 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 250 km/h / 6,4 sekund
Dolžina / širina / višina: 4.638 / 1.825 / 1.384 mm
Medosna razdalja: 2810 mm
Masa praznega vozila: 1775 kg
Posoda za gorivo: 60 l
Št. sedežev: 4
Prtljažnik: 370-220 l

Osnovna cena (420d cabrio): 51.450  EUR
Osnovna cena testnega vozila: 56.400 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 78.019 EUR