Audi A6 in A7 odslej še bolj privlačna

Zanimivosti

Audi je prenovil in izpopolnil svoji seriji vozil višjega razred, A6 in A7 Sportback. Pri limuzini in Avantu zunanjost zaznamujejo za malenkost bolj ostre linije, vsi modeli pa so bili deležni izboljšav v notranjosti in nove opreme. Za A6 allroad quattro so pripravili nov, obsežen paket opreme. Vozila prenovljene serije višjega avtomobilskega razreda bo možno naročiti […]

Audi je prenovil in izpopolnil svoji seriji vozil višjega razred, A6 in A7 Sportback. Pri limuzini in Avantu zunanjost zaznamujejo za malenkost bolj ostre linije, vsi modeli pa so bili deležni izboljšav v notranjosti in nove opreme. Za A6 allroad quattro so pripravili nov, obsežen paket opreme. Vozila prenovljene serije višjega avtomobilskega razreda bo možno naročiti že kmalu. Dobavljati jih bodo začeli poleti.

Kakovost, dizajn in tehnologija, to so najpomembnejši prodajni argumenti pri Audijevih modelih višjega razreda. Z menjavo modelskega leta bo Audi te modele še dodatno izpopolnil. Pri zunanjosti je prenova opazna na sprednjem delu vozil, v elementih, ki poudarjajo horizontalo. Pri Audiju A6 in Audiju A6 Avant močne linije zaobjemajo odprtine za dovod zraka v novo oblikovanem spodnjem delu odbijača, medtem ko visokosijajni črni prečki vodoravno delita stranski rešetki na odprtinah za dovod zraka. Tudi stranski pragovi in zadnji odbijač so oblikovani z bolj izrazitimi robovi. Nov difuzor na spodnji strani zapira zadek vozila.

Z opcijskim paketom zunanje opreme S line dobijo modeli A6 novo mrežo hladilnika, ki ima osrednji del lakiran v matirano črni barvi. Lamele so zasnovane v svetlečem kromu. Markantni kromirani prečki krasita stranski odprtini za dovod zraka, če je vozilo opremljeno s sistemom adaptive cruise control (ACC), sta kromirani tudi okrogli obrobi.

Barvno paleto za serijo Audi A6 in Audi A7 sta osvežili dve novi, močni barvi laka, matadorsko rdeča in gotlandsko zelena. Slednja je na voljo tudi za S-modele. Javansko rjava barva, ki je bila doslej rezervirana za Audi A6 allroad, je zdaj na voljo tudi za Audi A6, A6 Avant in A7 Sportback. Za limuzino in Avant sta na voljo dva, za A7 Sportback pa trije novi tipi platišč.

LED-osvetlitev v notranjosti in prtljažniku prenovljenih modelov A6 in A7 ter pripadajočih S-modelov ustvarja nove vizualne aspekte. Audi opcijsko ponuja nove dekorativne elemente aluminijaste tipa  elipsa v srebrni barvi in lesene iz brezovine ahatno sive naravne barve. Slednji so v ponudbi tudi za Audi S6 in Audi S7. Za A6 allroad so dodatno na voljo še aluminijasti elementi tipa elipsa v bronasti barvi.

Vsi modeli A6 in A7 so zdaj opcijsko lahko opremljeni s še več možnostmi za povezave in razvedrilo. Vmesnik za pametne telefone (Audi smartphone interface) na zaslon MMI preslika po meri urejeni okolji Apple Car Play in Android Auto. Novost v A6 in A7 je tudi funkcija indukcijskega polnjenja v telefonskem predalu (Audi phone box). Ustrezne mobilne telefone lahko z njo polnimo skladno s Qi-standardom. Za zabavo potnikov na zadnjih sedežih sta na voljo dve Audijevi tablici, ki sta omrežno povezani z vozilom, delujeta pa tudi zunaj njega. Ta oprema je kot novost v ponudbi tudi za S-modele.

Pri modelu A6 allroad quattro stavi Audi na markantne optične elemente, po katerih se vozilo razlikuje od drugih modelov in ki poudarjajo njegov terenski značaj. Obsežni paket napredne opreme (Advanced) je na voljo za vse vrste motorjev. Od zunanje opreme vključuje novo barvo laka soho rjava in nov odtenek strukturno siva za montažne dele. Mogočni značaj zaokrožajo 20-palčna platišča in stalni štirikolesni pogon quattro s športnim diferencialom. Od notranje opreme pa so v paket vključeni športni sedeži z vrhunskim usnjenim oblazinjenjem Valcona. Santos rjava barva z novimi srebrnimi kontrastnimi šivi se odlično poda k aluminijastim dekorativnim elementom tipa elipsa ali lesenim dekorativnim elementom iz brezovine v ahatno sivi naravni barvi. Predpražniki so iz velurja.

Prenovljeno družino Audijevih modelov višjega razreda bo že kmalu mogoče naročiti na vseh trgih. Dobavljati jih bodo začeli poleti. Cene osnovnih modelov bodo ostale enake.