Anej: Hvala vsem in vsakemu posebej.

Blog

Kako začeti svoj zadnji blog na Avto.Over.Net sem se spraševal kar nekaj dni. Točno sem vedel, koga želim posebej izpostaviti, komu se zahvaliti in kaj želim s svojim zadnjim blogom na portalu sporočiti. A prsti niso šli tako zlahka po tipkovnici. Veliko truda je šlo v razvoj in napredek portala in vsakič znova me je […]

Kako začeti svoj zadnji blog na Avto.Over.Net sem se spraševal kar nekaj dni. Točno sem vedel, koga želim posebej izpostaviti, komu se zahvaliti in kaj želim s svojim zadnjim blogom na portalu sporočiti. A prsti niso šli tako zlahka po tipkovnici. Veliko truda je šlo v razvoj in napredek portala in vsakič znova me je razveselil odziv bralcev. Lepo je bilo biti novinar, še lepše je početi stvari, ki jih počneš najraje. 

Avtomobilski navdušenec ne postaneš čez noč.

Avtomobilski navdušenec ne postaneš čez noč.

Začelo se je januarja 2013, ko sva z Iztokom pričela z najinim sodelovanjem. Sošolca, ki se na faksu nikoli nista srečala, je združila ljubezen do avtomobilov. Veste kako je, ko se z nekom takoj ujameš in po 10 minutah pogovora izgleda, kot da se poznaš s to osebo celo večnost. Sinergija je nastala nemudoma in kot fotograf sem se pridružil ekipi. Kmalu za tem me je Iztok vpeljal v svet testiranja vozil. On dirkač, jaz bolj nedeljski voznik. Nikoli ne bom pozabil prvega prevzema testnega vozila in nasmeška, ko sem vozilo prevzel od svojega nekdanjega maturanta. Poti se vedno križajo in resnično nikoli ne veste, kje in s kom se boste ponovno srečali.

Z vsakim kilometrom smo boljši vozniki.

Z vsakim kilometrom smo boljši vozniki.

Naša mami še vedno zna na pamet anekdoto iz časov, ko sem bil še v otroškem vozičku. Med sprehodom naju je nekega davnega dne, tam okrog leta 1988, srečala soseda. In ko je mimo zapeljal avto mi je dejala: “vidiš Anej, Yugo”. Sam sem ji odvnil: “To ni Yugo, to je Golf!”. In soseda je do svoje smrti znala vsakemu posebej razložiti to zgodbo.

Tako, dragi bralci, smo skupaj rasli. Sam iz testa v test, tudi ob vaši pomoči. Vesel sem bil vseh komentarjev. Najraje sem pisal bloge. Tiste osebne, s svojim mnenjem. Obregnil sem se ob razgaljene lepotice na plakatih, najbolj me je razjezil morilec, ki je ob življenje spravil dve deklici v Ljubljani ob tem, ko je vozil pod vplivom alkohola in drog. Zgodbe so se vrstile, z njimi se je povečeval domet in hkrati naša branost. In kar nekaj testov, ki čakajo na objavo v naslednjih tednih, je spisanih prav na ta način. Osebno, za vas. Drugače in drzneje.

Anej Ferko in Iztok Franko med pripravami na pričetek vožnje.

Rally Geoss je bil za naju prvi Rally. Morda bo naslednji po pesku?

Skleniti želim z zahvalo. Najprej vsem svojim bližnjim, ki so me na moji poti vedno in povsod podpirali. Nato “Dubajskemu” Iztoku, ki me je v celotno zgodbo sploh zapeljal. Vsem uvoznikom, ki ste mi pri testiranju vozil vedno stali ob strani. Novinarskim kolegom, kateri ste mnogokrat popestrili tiskovne konference in vsekakor Vam bralcem. Avto.Over.Net gre naprej. S spremenjeno vizijo in odlično popotnico, ki jo z vso energijo prinaša Iztok s svojimi ekskluzivnimi zgodbami iz Dubaja. Andreja, Aleš, Luka in Lara! Srečno iz vsega srca.

Sporočilo bloga

Ravno pred dnevi sem odkril zaprašeno video kamero in na njej posnetek z naslovom – avtomobilska oddaja in letnico 2000. Moje komentiranje modelov vozil v merilu 1:18, tedaj 13 letnega fanta, je nasmejalo celotno družbo. In nauk zgodbe: v nas se skriva mnogo talentov. Razvijajmo jih in posvetimo se jim. Znanja in talenta v življenju nikoli ni preveč, kar mora biti vodilo predvsem mladim generacijam, ki nam vztrajno sledijo.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in@anejferko.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.