Ameriški Zeem Solutions od SEA Electric naročil 100 električnih tovornjakov Hino

Novosti

Zeem Solutions, ponudnik storitev komercialnih električnih vozil iz ZDA, je naročil 100 električnih Hino 195 EV, ki jih poganja električni sistem avstralskega podjetja SEA Electric iz Melbourna.

Zeem Solutions, ponudnik storitev komercialnih električnih vozil iz ZDA, je naročil 100 električnih Hino 195 EV, ki jih poganja električni sistem avstralskega podjetja SEA Electric iz Melbourna.

»Navdušeni smo, da bomo v svoj vozni park dodali 100 popolnoma električnih Hino 195 EV iz SEA Electric, ki jih bomo uporabljali za delo na kalifornijskem trgu,« je dejal Paul Gioupis, generalni direktor Zeem Solutions. »Najprej bomo začeli z delom v Los Angelesu in Sacramentu,  bomo uspešno razporejeni v Los Angelesu in Sacramentu, bomo uvedli dodatne enote v San Franciscu in San Diegu.«

Zeem Solutions pomaga operaterjem voznih parkov pri oblikovanju in integraciji strategij EV za optimizacijo obratovalnih stroškov pri nakupu ali zakupu komercialnih EV-jev.

Ustanovitelj in predsednik podjetja SEA Electric, Tony Fairweather, je počaščen, da je podjetje prejelo prvo trimestno naročilo od Zeem Solutions, in obljubljla: »Vse enote bodo dobavljene v letu 2020, s prvimi dobavami v prvem četrtletju.«

»Zeem Solutions imajo strateško vizijo v zagotavljanju ponudbe električnih gospodarskih vozil svojim strankam,« je dejal Fairweather. »Hino 195 EV bodo uporabljali v Kaliforniji, kar je odraz odličnega programa ameriških gospodarskih spodbud, kot sta CARB in CALSTART.«

SEA Hino 195 EV poganja električni sistem moči SEA-Drive® 120a, ki ponuja neprekinjeno moč 110 KM (80kW), največjo moč 170 KM (128 kW) in se ponaša z največjim navorom (1 500 Nm). Brez emisij, z nižjimi obratovalnimi stroški lahko 100% električni tovornjak srednje kategorije naredi do 350 km, in hkrati zagotavlja inovativno rešitev za komercialna vozila vseh operaterjev voznih parkov Zeem.

»Električna vozila bodo v celoti sestavili v podjetju Fontaine Modifications, kjer jim bodo pri prvih tovornjakih pomoč in podporo nudili strokovnjaki SEA Electric. Montaža prvega tovornjaka je že v teku,«je povedal Fairweather. »Navdušeni smo nad uspehom, ki ga je sistem pogona SEA Electric doživel po vsem svetu in veselimo se, da bomo pomagali pri uvajanju tega izdelka na ameriški trg tovornjakov,« je dejal Paul Kokalis, predsednik podjetja Fontaine Modification.