Alpine stopnjuje svoj tekmovalni program

Avtomobilizem, Šport

Alpine z veseljem oznanja, da bosta v letošnjem svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA WEC tekmovala dva dirkalnika A460, ki bosta predvidoma sodelovala tudi v dirki 24 ur Le Mansa 18. in 19. junija letos. Dva nova športna prototipa Alpine A460, za katera bo skrbelo moštvo Signatech-Alpine, bosta del tekmovala v razredu LMP2 z zelo kakovostno zasedbo […]

Alpine z veseljem oznanja, da bosta v letošnjem svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA WEC tekmovala dva dirkalnika A460, ki bosta predvidoma sodelovala tudi v dirki 24 ur Le Mansa 18. in 19. junija letos.

Dva nova športna prototipa Alpine A460, za katera bo skrbelo moštvo Signatech-Alpine, bosta del tekmovala v razredu LMP2 z zelo kakovostno zasedbo in visoko ravnijo tekmovalnosti.

Za volanom prototipa s startno številko 36, ki jo Alpine uporablja že od povratka na dirkalne steze leta 2013, bo Nicolas Lapierre, ki je v WEC že osvojil pet zmag. Francoz ima za leto 2016 enako velike ambicije kot Alpine, v dirkalniku pa se mu bo pridružil v formuli 3 kaljeni Gustavo Menezes. Ta mladi ameriški dirkač ima tudi nekaj dirkaških izkušenj s prototipi v okviru prvenstva United SportsCar Championship.

Drugi dirkalnik Alpine A460 s startno številko 35 je prijavilo moštvo Baxi DC Racing Alpine, ki sta ga ustanovila SR-Jackie Chan in David Cheng. DC Racing je pred odločitvijo, da se z Alpine pomeri v svetovnem prvenstvu FIA WEC že osvojil več naslovov prvaka v azijskem prvenstvu s prototipi Le Mans (Asian Le Mans Series).

Za dirkalnik s številko 36 sta že imenovana dva od treh dirkačev. To sta David Cheng in Ho-Pin Tung, ki imata za seboj že nekaj sezon skupnega dirkanja.

Letošnji dirkalnik Alpine A460 bo razkrit v roku nekaj tednov skupaj z imenoma preostalih dveh dirkačev. Objava bo še pred prologom pred začetkom sezone, ki bo potekal 25. in 26. marca na dirkališču Paul Ricard na jugu Francije.

Bernard Ollivier, generalni direktor Société des Automobiles Alpine:

“Po osvojitvi dveh naslovov prvaka ELMS, po uvrstitvi na zmagovalni oder v Le Mansu v našem razredu in po uspešni prvi sezoni tekmovanja v svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA WEC lansko leto Alpine stopnjuje svoj tekmovalni program z dodatnim dirkalnikom in okrepljeno dirkaško posadko. Naš namen je, da svoje vire optimiziramo na način, ki nam bo zagotovil kar največje možnosti za uspeh. V našem programu za leto 2016 ni nič naključnega. Z Nicolasom Lapierrom smo si zagotovili enega najboljših tekmovalcev v vzdržljivostnih dirkah. Gustavo Menezes, David Cheng in Ho-Pin Tung bodo poleg svojih dirkaških odlik s pomočjo našega sporazuma z DC Racing pomagali povečati prepoznavnost in ugled znamke Alpine na ameriških – zlasti latinsko-ameriških – in azijskih trgih – še posebno na Kitajskem. Leto 2016 obeta, da bo za Alpine zelo pomembno, avtomobilski šport pa ima pri tem pomembno vlogo. Naš cilj je uvrščanje na stopničke in osvajanje zmag.”

Philippe Sinault, vodja moštva Signatech-Alpine:

“V letu 2016 bo pri nas veliko novega, od dirkaških posadk in dirkalnikov do organiziranosti moštva. Ponosni smo, ker smo z DC Racing sklenili dogovor, ki nam bo omogočil tekmovanje še z drugim dirkalnikom. To je nedvomno prednost, ki odpira nove priložnosti pri strategiji. Kar zadeva dirkače, smo navdušeni, ker imamo spet Nicolasa Lapierra. On je pravi član družine Signature, saj smo leta 2003 skupaj osvojili Macau Grand Prix. Njegove izkušnje v razredu LMP1 nam bodo pomagale napredovati na vseh področjih. Pred nami je nekaj tednov zelo intenzivnih priprav vključno s predstavitvijo obeh letošnjih dirkalnikov Alpine A460 in zaključnimi dogovori s preostalima dvema dirkačema obeh posadk.”

Dirkaški posadki Alpine v letu 2016

št. 35 Alpine A460: David Cheng / Ho-Pin Tung / še ni znan

št. 36 Alpine A460: Nicolas Lapierre / Gustavo Menezes / še ni znan