Aljoša s pokazano hitrostjo dokazal, da tudi njega čakajo zmagovalni trenutki

Avtomobilizem, Reli, Šport

Aljoša Novak je na reliju v Novi Gorici odpeljal enega svojih najboljših relijev v karieri, saj je bil s sovoznikom Matejem Čarjem v igri za skupno drugo mesto in prvo zmago za slovensko državno prvenstvo. Žalr sta prebiti gumi odvzeli možnosti za vrhunsko uvrstitev, veseli pa visok ritem, ki daue motivacijo za nadaljevanje letošnje sezone. […]

Aljoša Novak je na reliju v Novi Gorici odpeljal enega svojih najboljših relijev v karieri, saj je bil s sovoznikom Matejem Čarjem v igri za skupno drugo mesto in prvo zmago za slovensko državno prvenstvo. Žalr sta prebiti gumi odvzeli možnosti za vrhunsko uvrstitev, veseli pa visok ritem, ki daue motivacijo za nadaljevanje letošnje sezone.

Reli v Novi Gorici se je z enajstimi hitrostnimi preizkušnjami v skupni dolžini dobrih 100 kilometrov pro pričakovanju izkazal za enega najbolj zahtevnih in selektivnih v letošnji sezoni. Raznovrstne ceste, veliko drsečih ovinkov in odlična konkurenca, v kateri je bilo treba za vrhunski rezultat sprejeti veliko pogumnih in tveganih odločitev, pa so na drugi strani navduševale velike množice gledalcev ob progi. Odlična in temperamentna primorska kulisa se je odlično dopolnjevala z nastopajočimi posadkami, med katerimi stak ponovno sam vrh naskakovala Aljoša Novak in Matej Čar (Mitsubishi Lancer EVO9).

Potem ko sta imela na obeh petkovih uvodnih hitrostnih preizkušnjah, ki sta večinoma potekali navzdol, še nekoliko težav zaradi večje mase svojega dirkalnika v primerjavi z lažjimi avtomobili, kar se je poznalo pri izgubljenem času ob vsakem zaviranju, sta v soboto na bolj klasičnih hitrostnih preizkušnjah napadla na vso moč. Že zjutraj sta začela pridobivati mesta, napredovala na drugo med Slovenci in po nekaj hitrostnih preizkušnjah že držala vodilni položaj v slovenskem državnem prvenstvu in bila zrela celo za napad na skupno drugo mesto na tem mednarodnem reliju.

Žal se za Aljošo in Mateja vožnja na najdaljši hitrostni preizkušnji relija Lig ni izšla po načrtih. Skupno stak prebila dve gumi, izgubila več kot štiri minute in izpadla iz boja za najvišja mesta. Višje od 15. mesta v skupni razvrstitvi in devetim mestom v slovenskem prvenstvu nista mogla poseči. Razočaranje je bilo kajpak precejšnje, toda že na naslednjem reliju bo nova priložnost za rezultatsko potrditev odličnih voženj.

“Žal sva bila blizu, a spet tako daleč vrhunskemu rezultatu. Dve tretjini relija sva odpeljala res odlično. Vse je bilo pravzaprav optimalno, od mojega počutja do pripravljenosti dirkalnika. Vozil sem zelo hitro, tudi precej tvegal, a le na tak način se je dalo priti na sam vrh domače razvrstitve in do drugega mesta v skupni razvrstitvi. Vesel sem pokazane hitrosti, ki je najboljša mogoča napoved za naslednje relije. Prepričan sem, da bo prišel tudi zame trenutek zmagoslavja,” je po reliju povedal Aljoša.

Državno prvenstvo se bo oktobra zaključilo z relijema Croatia v hrvaški Istri in relijem v Idriji.