Aljoša po 2. Novi Gorici

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aljoša Novak je opravil prvi nastop z Mitsubishi Lancerjem EVO IX, s katerim je imel kar nekaj tehničnih težav, vendar pa je v drugi polovici relija nad Novo Gorico vendarle spoznal njegovo pravo vrednost.

Aljoša Novak je opravil prvi nastop z Mitsubishi Lancerjem EVO IX, s katerim je imel kar nekaj tehničnih težav, vendar pa je v drugi polovici relija nad Novo Gorico vendarle spoznal njegovo pravo vrednost. Žal je zaradi tehničnih težav s svečkami in pripetljaja z gasilskim vozilom, ki mu je na HP pripeljal v nasprotno smer, izgubil tri četrtine kratkega pozivnega relija.

Aljoša in njegov sovoznik Matej Čar sta kratek reli nad Novo Gorico izkoristila za spoznavanje z Mitsubish iLancerjem EVO IX, ki sta ga najela pri hrvaškem prvaku Juraju Šebalju, z njim pa bosta odpeljala tudi zaključni reli državnega prvenstva v Idriji. Na prvih dveh hitrostnih preizkušnjah se je Aljoša večkrat zavrtel,zaradi slabših svečk pa je motor deloval le na tri valje. Z delujočim dirkalnikom je Aljoša lahko dirkal šele vdrugi polovici relija. Na tretji hitrostni preizkušnji se mu je pripetil tudi neljub dogodek, ko je pripeljal mimo kraja nesreče Igorja Žbogarja, se je Aljoši nasproti po hitrostni preizkušnji pripeljalo gasilsko vozilo. Aljoša je reli nad Novo Gorico končal skupno na 11. mestu.

krokar aljosa novak mitsubishi lancer na rally nova gorica 2013

“Vožnja štirikolesnega dirkalnika je res pravi užitek. Žal mi je tehničnih težav in pripetljaja z gasilci, tako das em dejansko izgubil prve tri hitrostne preizkušnje. Z Matejem sva menila, da je preizkušnja prekinjena, toda temu ni bilo tako. Nadaljevala sva počasi kot da gre za etapo, toda proti cilju naju je ujel Kramer in se nama zaletel v zadek avtomobila. Sprva je bilo nekaj vroče krvi, a naposled smo si vsi segli v roke. Upam, da bomo v Idriji sestavili dirko brez nevšečnosti. Potencial dirkalnika je vsekakor zelo velik,” je po reliju nad Novo Gorico povedal Aljoša.

Foto: Uroš Modlic