V Evropi letos 900 tisoč toyot

Aktualno

Izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe, Takis Athanasopoulos, je navzgor popravil letošnje evropske prodajne napovedi na 900 tisoč vozil. »To pomeni, da bomo že osmo leto zapored dosegli pozitivno rast prodaje v Evropi in da smo…

Izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe, Takis Athanasopoulos, je navzgor popravil letošnje evropske prodajne napovedi na 900 tisoč vozil. »To pomeni, da bomo že osmo leto zapored dosegli pozitivno rast prodaje v Evropi in da smo še korak bližje k izpolnitvi postavljenega izziva, da do leta 2010 v Evropi prodamo 1,2 milijona vozil,« pravi Athanasopoulos.

V Sloveniji letos do septembra prodanih skoraj 1.800 toyot

V prvih devetih mesecih letošnjega leta je Toyota v Evropi prodala 715.438 vozil, kar je 11 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, povečala pa je tudi tržni delež s 4,8 na 5,1 odstotka. V Sloveniji je bilo letos do septembra prodanih 1.795 toyot, kar pomeni 34-odstotno povečanje v primerjavi s prodajo v prvih devetih mesecih lani, tržni delež pa se je letos v tem obdobju z lanskih 2,2 povečal na 3,6 odstotka. Slovenski zastopnik, Toyota Adria, ne želi govoriti o celotni načrtovani letošnji prodaji, predvidevamo pa, da bodo prodali okoli 2.300 vozil, kar naj bi predstavljalo okoli 3,7 odstotka slovenskega avtomobilskega trga.

V Evropi izdelanih 2,5 milijona toyot

Letos je Toyota zabeležila tudi pomemben mejnik – v Evropi so izdelali 2,5-milijonto vozilo. V letošnjem letu nameravajo v svojih šestih evropskih tovarnah izdelati skupaj 565 tisoč vozil, 466 tisoč motorjev in 198 tisoč menjalnikov.