Akrapovič predstavil nov revolucionarni izpušni system za štirikolesnike

Motociklizem

Pri Akrapoviču so rastoči ponudbi izpušnih sistemov dodali novo kategorijo. S predstavitvijo izpušnega sistema za agresivno oblikovani Yamahin štirikolesnik YXZ1000R, ki velja za športni stroj iz razreda »Side-by-Side« (S×S), se je slovenski strokovnjak za izpušne sisteme podal v razburljivi svet tovrstnih športnikov na štirih kolesih. Akrapovičevi strokovnjaki so izpušni sistem iz linije Evolution iz titana […]

Pri Akrapoviču so rastoči ponudbi izpušnih sistemov dodali novo kategorijo. S predstavitvijo izpušnega sistema za agresivno oblikovani Yamahin štirikolesnik YXZ1000R, ki velja za športni stroj iz razreda »Side-by-Side« (S×S), se je slovenski strokovnjak za izpušne sisteme podal v razburljivi svet tovrstnih športnikov na štirih kolesih.
Akrapovičevi strokovnjaki so izpušni sistem iz linije Evolution iz titana načrtovali tako, da brezhibno zapolni omejeni prostor kompaktnega štirikolesnika YXZ1000R. Moč motorja se poveča za 4 kW pri 8.850 vrt/min, navor pa za 5,9 Nm pri 6.000 vrt/min, kar ultrakompaktni trivaljni 998-kubični motor popelje na novo raven zmogljivosti in razburljivosti. S tem postane S×S še bolj odziven, hkrati pa še bolj prebudi vaše čute. Izpušni sistem je izdelan iz visoko odpornega ultralahkega titana, zaradi česar je za 5,1 kg oziroma 50,5 % lažji od serijskega. Manjša teža izboljša vodljivost, kar še poveča že tako izjemni užitek pri vožnji.

V kompletu prejmete tudi lahko razumljiva navodila za montažo, pri kateri vam ni treba nastavljati elektronske krmilne enote (ECU), vendar je to priporočljivo, če želite iz izpušnega sistema in štirikolesnika YXZ1000R potegniti kar največ.