9. mednarodno srečanje ameriških vozil

Zanimivosti

Prejšnjo soboto, 21. 9. 2015 je v Ljubljani, na Cesti dveh cesarjev potekalo 9. mednarodno srečanje ameriških vozil, v organizaciji V8 kluba iz Ljubljane. Na prizorišču je bilo razstavljenih skoraj 100 avtomobilov in motornih vozil, zelo različnih videzov, starosti in oblik. Vse pa jih združuje ameriška težnja po  pretiravanju v velikosti, moči in še kaj […]

Prejšnjo soboto, 21. 9. 2015 je v Ljubljani, na Cesti dveh cesarjev potekalo 9. mednarodno srečanje ameriških vozil, v organizaciji V8 kluba iz Ljubljane.

Na prizorišču je bilo razstavljenih skoraj 100 avtomobilov in motornih vozil, zelo različnih videzov, starosti in oblik. Vse pa jih združuje ameriška težnja po  pretiravanju v velikosti, moči in še kaj bi se našlo. Kar je seveda takoj opazno. Če jih slučajno ne opaziš, jih pa zagotovo slišiš, saj ja tudi moč motorja in njegov glasen zvok ena od značilnosti Američanov in njihovega dojemanja avtomobilizma.

Tako je bila ena spremljevalnih dejavnosti tudi merjenja glasnosti izpuha; sosedje so se najverjetneje spraševali, kje je pristalo kakšno letalo v bližini, zaradi močnega hrupa. Poleg tega so obiskovalce nagovarjale tudi stojnice z opremo za motoriste in šoferje, stojnica z brivcem/frizerjem, ki je vašo pričesko spremenil tako, da bi vas zlahka zamenjali z enim od protagonistov filma »Greese« (»Briljantina«).

Z glavnega odra je veš čas dogajanja odmevala glasna rock and roll ter rockabily glasba. Program so obogatile tudi plesalke in izbor najboljših vozil ter podelitev nagrad v 10-ih kategorijah.

Z glasbeno skupino »Fakers« so se gostje ob tipični ameriški hrani, kot sta hot-dog in hamburger, zabavali še pozno v noč, oziroma v zgodnje jutro. Višek večera je bil, vsaj za nagrajenca, podelitev glavne nagrade srečelova, ki je bil chooper motorno kolo »Captian America«.

Avtor fotografij in besedila: Roman Maroša