Renault-Nissan, PSA in Mitsubishi za "EV Ready"

Aktualno

Zveza Renault Nissan, PSA Peugeot Citroën in Mitsubishi Motors so oznanili odločitev, da skupaj razvijejo in tudi skrbijo za razmah tehničnih meril. Ta temeljijo na znamki za tehnično ustreznost javnih polnilnih priključkov "EV Ready®", ki sta jo registrirali…

Zveza Renault Nissan, PSA Peugeot Citroën in Mitsubishi Motors so oznanili odločitev, da skupaj razvijejo in tudi skrbijo za razmah tehničnih meril. Ta temeljijo na znamki za tehnično ustreznost javnih polnilnih priključkov “EV Ready®”, ki sta jo registrirali podjetji Renault in Schneider Electric. 

 
434B5DB4-EF29-11E0-B081-83A166B94067Cilj “EV Ready®” je, da zagotavlja združljivost vse infrastrukture in vseh električnih ter priključnih hibridnih vozil na vseh evropskih trgih. Vključuje vse obstoječe norme in jih nadgrajuje z upoštevanjem dodatnih kriterijev. Ob tem, da bodo navedeni izdelovalci avtomobilov skrbno spremljali razvoj standarda IEC61851-1 ed2.1, ki poteka prav zdaj, si bodo tudi prizadevali izpopolniti opredelitve in formalne določitve meril za certificiranje. Podrobnejši program preverbe in potrjevanja bo določen v naslednjih mesecih.
 
Junija 2010 uvedena znamka “EV Ready®” je bila že od začetka za cilj, da se razširi tudi k drugim znamkam in tako postane prepoznana referenca na področju polnilnih sistemov za električna vozila. Tehnična določila “EV Ready®” obsegajo področje od nizkonapetostnega transformatorja do električnega vozila.
 
Ta koncept je hkrati osredotočen tudi na gospodarnost in ostaja odprt za inovacije in prihodnji razvoj.
 
Danes že več kot šestdeset evropskih podjetij iz raznih segmentov – od proizvajalcev električne energije, upravljavcev omrežij in njihovih dobaviteljev do izdelovalcev polnilnih postaj – sodeluje pri razvoju in uveljavljanju “EV Ready®”.
 
Program preverjanja zaenkrat temelji na načelu proizvajalčeve izjave o ustreznosti in preverjanju združljivosti z vozili sodelujočih proizvajalcev avtomobilov. V fazi presoje je možnost, da bi v prihodnje za preverjanje ustreznosti skrbela tretja stran, torej posebna akreditirana ustanova, ki bi opravljala mednarodno veljavno preverjanje.