Znamke BMW Group združene pod BMW Welt

Aktualno

Odslej bodo poleg blagovnih znamk BMW in BMW Motorrad svetovi blagovnih znamk MINI, Rolls-Royce in Husqvarna Motorcycles ter podznamk BMW i, BMW M in MINI John Cooper Works, del doživetja BMW Welt. BMW se prav tako prvič predstavlja v »dvojnem stožcu«

Odslej bodo poleg blagovnih znamk BMW in BMW Motorrad svetovi blagovnih znamk MINI, Rolls-Royce in Husqvarna Motorcycles ter podznamk BMW i, BMW M in MINI John Cooper Works, del doživetja BMW Welt.
 

BMW Group se prav tako prvič predstavlja v »dvojnem stožcu«, najbolj markantnem arhitekturnem elementu celotnega kompleksa. Tako bo najbolj priljubljena turistična točka Bavarske sedaj gostila celotni spekter blagovnih znamk BMW Group.

9DE965A2-1C0C-11E2-933B-E7A465B94067

Herald Krüger, član upravnega odbora BMW AG, odgovoren za MINI, Motorrad, Rolls-Royce in oddelek poprodaje je dejal: “V prihodnosti bomo vse več pozornosti namenjali posameznim blagovnim znamkam in poslovnim področjem BMW Group. Predstavitev vseh blagovnih znamk je prvi mejnik na tej poti. Tu lahko stranke na lastne oči doživijo bistvo posamezne blagovne znamke: od neprekosljivega nivoja luksuza Rolls-Royce, nenavadnega sveta MINI, do vseh naših blagovnih znamk Motorcycle.”
 
Vsebina predstavitve
 
BMW Group z vsemi svojimi blagovnimi znamkami vabi obiskovalce v prenovljen BMW Welt s posameznimi področji interaktivnega doživetja: Predstavitev BMW Group se v »dvojnem stožcu« osredotoča na svoje ljudi. Zaposleni poosebljajo BMW Group in komunicirajo z obiskovalci ter jim pojasnjujejo naravo svojega dela. V prostoru BMW se z inovativnimi tehnikami predstavitve promovira oblike in tehnologije pa tudi sama vozila. Razstavni prostori omogočajo obiskovalcem, da spoznajo in aktivno doživijo užitek v vožnji. Predstavitev BMW i spodbuja k resnem razmisleku o vprašanjih električne mobilnosti in z njo povezanih problemov, kot je na primer polnjenje akumulatorske baterije, proizvajanje energije in uporaba. Na področju blagovne znamke BMW M obiskovalci doživljajo avtomobilistični šport v najbolj čistokrvni obliki: Zlizan asfalt, štartne luči, kupi pnevmatik in tipična signalizacija dirkalne steze vzdolž zidov in tal popeljejo obiskovalca v svet fascinantne moči.
 
Nenavadne in nekonvencionalne ideje omogočajo obiskovalcu, da doživi vse aspekte blagovne znamke MINI na zabaven, interaktiven način. Simulacija aplikacije MINI Connected na predimenzioniranem iPhone na primer prikazuje individualne funkcije. V MINI Lounge lahko na zidu fotografij obiskovalci objavijo svojo sliko za naslednje generacije. Predstavitev Rolls-Royce krasi stil in sodobnost: Posnetki in predstavitve poudarjajo neštete ure izjemno natančnega rokodelstva, ki ga je deležen vsak Rolls-Royce. Eden izmed avtomobilov Rolls-Royce je vedno na voljo obiskovalcem. Vsak, ki si želi, lahko sede v Rolls-Royce – se ga dotakne, si ga ogleda, ga povonja in okusi. Področje BMW Motorrad ponuja več kot le motorna kolesa. Prostor Biker’s Lodge služi kot platforma za edinstveno motociklistično druženje in ponuja sproščeno ozračje za izmenjavo zgodb in spominov o vožnjah, poteh in potovanjih. Blagovna znamka Husqvarna je predstavljena na način, ki se zdi, da kljubuje zakonom gravitacije: Lebdeče motorno kolo nad glavami obiskovalcev in tudi rdeč zabojnik Husqvarna nad celotnim prostorom blagovne znamke v zgornjem delu BMW Welt oddajata občutek breztežnosti.
 
Edinstveno doživetje blagovnih znamk v BMW Welt je dopolnjeno z novim konceptom prireditev, ki omogoča različnim blagovnim znamkam izvedbo svojih dogodkov. Dogodki, kot sta na primer BMW Welt Jazz Award in MINI Clubbing, poudarjajo blagovne znamke in so usmerjeni v ciljne skupine posamezne blagovne znamke.