Znamka BMW i v Sloveniji od marca 2015

Novosti

V Sloveniji bo marca 2015 lansirana znamka BMW i, ki se osredotoča na razvoj trajnostnih rešitev mobilnosti, torej na ponudbo avtomobilov na električni pogon. BMW i3 BMW i3 je brezkompromisna rešitev sedanjih in prihodnjih potreb osebne mobilnosti v urbanih središčih. Proizvajalec pravi, da je to prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za […]

V Sloveniji bo marca 2015 lansirana znamka BMW i, ki se osredotoča na razvoj trajnostnih rešitev mobilnosti, torej na ponudbo avtomobilov na električni pogon.

BMW i3

BMW i3 je brezkompromisna rešitev sedanjih in prihodnjih potreb osebne mobilnosti v urbanih središčih. Proizvajalec pravi, da je to prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za vožnjo na izključno električni pogon. BMW i3 bo v Sloveniji od marca 2015 na voljo od 36.550 €. BMW i3 bo sklopu dodatne opreme na voljo tudi z motorjem za podaljšanje dosega od 41.200€.

bmw-i3-07-2013-600px

BMW i8

BMW i8 je progresivno športno vozilo in je prvo plug-in hibridno vozilo znotraj BMW. To je vozilo s sedežno konfiguracijo 2+2, ki kar kipi od vizionarskega oblikovanja in inteligentnega inženiringa lahke gradnje. Kot plug-in hibridno vozilo BMW i8 združuje prednosti električnega pogona in najnovejše tehnologije notranjega izgorevanja. Iz tega izhaja zanimiva vozniška izkušnja, ki prinaša dinamiko športnega vozila (0 – 100 km/h v 4,4 sekunde) skupaj s porabo goriva in emisijskimi izpusti na ravni majhnega mestnega vozila (2,1 l / 100km / 49 g CO2/km). To pomeni ne samo popolnoma električno brez-emisijsko mestno vožnjo temveč tudi športno zmogljivost na medkrajevnih poteh. Atletska osebnost športnega vozila se več kot očitno kaže v oblikovanju: razmerja klasičnega športnega vozila, škarjasta vrata, čiste, minimalistične linije in nizko silhueto prežeto z močno, dinamično obliko. Športen karakter zunanjosti vozila BMW i8 naredi gladek prehod v notranjost, ki je oblikovana z izrazitim fokusom v prihodnost.

BMW i8 bo v Sloveniji od marca 2015 na voljo od 136.800 €.

bmw-i8-09-2013-600px