Zmagovalec Renault Challenge gre na Madžarsko

Aktualno

V četrtek, 19. maja, se je na spletu začel pravi adrenalinski izziv – Renault Challenge (www.renault-challenge.com). Spletni dirkaški navdušenci v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji se lahko pomerijo na številnih progah, preizkusijo različne…

F58531BE-85D7-11E0-9925-646066B94067V četrtek, 19. maja, se je naspletu začel pravi adrenalinski izziv – Renault  Challenge (www.renault-challenge.com). Spletni dirkaški navdušenci v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji se lahko pomerijo na številnih progah, preizkusijo različne modele Renaultovih avtomobilov in se potegujejo za atraktivne nagrade. Zmagovalec Prvenstva si bo lahko v družbi prijatelja ali prijateljice ogledal dirko Formule 1 v  legendarni Monzi, zmagovalec Velike nagrade pa bo lahko svoje dirkaške spretnosti cel dan preizkušal v pravih dirkalnikih na tradicionalnem prizorišču dirk Formule 1, madžarskem dirkališču Hungaroring. V prvih dnevih je izziv Renault Challengea sprejelo že več kot 4.200 uporabnikov. 

 

Renault Challenge je zasnovan kot spletna igra, ki vsakemu omogoča, da preizkusi svoje dirkaške sposobnosti. Registrirani uporabniki na 9 dirkaških progah, ki se med seboj razlikujejo po zahtevnosti, lahko tekmujejo z 9 različnimi avtomobili: Twingo Gordini, Clio, Megane, Clio GT, Megane GT, Twingo RS, Clio RS, Megane RS in Megane Trophy. Avtomobili se med seboj razlikujejo po zmogljivostih, uporabniki pa bodo v poteku tekmovanja lahko vozili vedno hitrejše avtomobile, na vedno zahtevnejših progah. Za zmogljivejše avtomobile se uporabnik poteguje tako, da progo prevozi v vnaprej določenem času. Vsak uporabnik pa seveda lahko izzove tudi svoje prijatelje in preveri, kdo je bolj spreten.

Renault Challenge poteka do oktobra 2011, v tem času pa se bo zvrstilo več različnih vrst tekmovanj, kjer se bodo spletni dirkači potegovali za atraktivne nagrade. Med tekmovanji so še posebej zanimiva:

  • Dirka na čas, kjer se tedensko objavi najboljšega tekmovalca glede na čas, v katerem je prevozil določeno progo. Najboljši posamezniki v vsaki državi bodo prejeli tedensko nagrado, uradno majico Renault Sport.
  • Prvenstvo, ki bo potekalo v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji hkrati, prvi trije uvrščeni na posameznih tekmah pa bodo nagrajeni z uradnim nahrbtnikom Renault Sport. Na koncu prvenstva bo tekmovalec, ki bo dosegel najboljši seštevek časov na prvenstvu, prejel glavno nagrado prvenstva – dve karti za ogled dirke Formule 1 na legendarnem dirkališču v Monzi,
  • Tekma za veliko nagrado je vrhunec tekmovanj, ki zmagovalcu prinaša glavno nagrado: I-Race, celodnevni dogodek na tradicionalnem prizorišču dirk Formule 1, madžarskem dirkališču Hungaroring. Še dva, tri stavke o tem, kakšne avte bo nagrajenec tam vozil.

Igra RS Challenge predstavlja znotraj mednarodne Skupine Renault inovativen pristop k ljubiteljem hitrejših avtomobilov, saj je bila v celoti razvita v Sloveniji za potrebe slovenskega, hrvaškega in srbskega trga. Zamisel izhaja iz iger z električnimi avtomobilčki iz našega otroštva, kjer smo vozila nadzirali z ukazno ročico »na palec«.  Seveda nam je sodobna tehnologija omogočila igro vizualno močno nadgraditi, hkrati pa ohraniti njeno preprostost. Vse je odvisno zgolj od igralčeve spretnosti in nastavitev vozila, za vse ostalo zadostuje pritisk na en sam gumb.

Vabimo vas, da si igro ogledate in jo preizkusite tudi sami na naslovuwww.renault-challenge.com.